Wat zijn de 2 meest voorkomende klachten bij zittend werk?

Wanneer u werk heeft waarbij u heel de dag zit kunnen er klachten ontstaan. Zijn dit de klachten die u ook ervaart? Kunt u hier iets aan doen? Wij hebben de 2 mees voorkomende klachten op een rijtje gezet en de oplossing hiervan!

Rugklachten door zittend werk

Een van de meest voorkomende klachten zijn rugklachten. Omdat u waarschijnlijk niet de juiste houding aanhoudt tijdens u werk ontstaan deze klachten. Wanneer de stoel bijvoorbeeld niet juist staat ingesteld kan het zijn dat u gaat hangen, of onderuit gezakt gaat zitten.

Het beste is om een afwisseling te maken tussen zitten en staan. Doordat u wat vaker gaat staan, verloopt de bloedsomloop in uw lichaam beter. Hierdoor kunt u zich beter concentreren en zullen de klachten geleidelijk aan verdwijnen.

Last van uw nek

Als uw bureau te laag is ingesteld en u te vaak omlaag moet kijken voor uw scherm kunnen er nek klachten ontstaan. Omdat u te lang een onnatuurlijke beweging maakt wordt uw nek sneller stijf kan u hier enorm veel last van krijgen.

Ook hierbij kunt u een afwisseling maken tussen zitten en staan. Probeer bijvoorbeeld eens een zit-sta bureau. Met dit bureau kunt u gemakkelijk de hoogte instellen met een hendeltje. Dit hendeltje zit doorgaans onder uw bureau waar u er gemakkelijk bij kan.

Conclusie van de klachten

Deze 2 meest voorkomende klachten worden dus allebei veroorzaakt doordat u te lang zit. Omdat zitten tegenwoordig ook wel het nieuwe roken wordt genoemd, raden wij u aan afwisseling te nemen tussen zitten en staan. Als u klachten hierdoor nog steeds niet verdwenen zijn, adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts.

Als u meer informatie wil over een zit-sta bureau kunt u een kijkje nemen op: www.officetopper.com Hier vindt u een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt kantoormeubilair.