Badkamer radiatoren, waar zijn ze goed voor?

Badkamer radiatoren worden door de jaren heen telkens populairder, maar wat zijn het nu eigenlijk, en wat zijn de concrete voordelen en dingen om op te letten? In dit inspiratieartikel nemen we je mee in de wereld van de badkamer radiator.

Vorm en formaat

Na het bepalen van de locatie van de badkamer radiator bepaal je de beste maat voor jouw badkamer.

De standaard keuze is een radiator van 180 x 50 cm. Maar je vindt er radiatoren in verschillende soorten en maten. Om ruimte te besparen hang je de handdoekdroger zelf aan de badkuip. In dit geval gebruik je het beste een koellichaam met een maximum van 120 cm.

Veel handdoekradiatoren zijn nu ook in dubbele uitvoering verkrijgbaar. Je kunt de handdoek op de voorste laag van de horizontale buis drogen. De ruglaag heeft voornamelijk een verwarmingsfunctie. Dubbele handdoekdroger = dubbele kracht = meer calorieën. Dit is een goede keuze voor een oversized radiator die de hele badkamer kan vullen.

 

De lengte en breedte van de radiator zijn hetzelfde, maar hoe zit het met het vermogen? De grootte van de badkamer bepaalt het juiste vermogen dat nodig is om de badkamer snel op te warmen.

 

Kleur

Natuurlijk willen de ogen ook iets. Nadat je alle praktische elementen hebt gecontroleerd, kun je eindelijk (!) Kiezen wat je leuk vindt. Wil je met een designradiator een echt persoonlijk statement maken in een badkamer?

Of is het eerder de radiator in de badkamer dan de achtergrond?

Vipera badkamerradiatoren en handdoekdrogers zijn meestal verkrijgbaar in de kleuren wit (glanzend of mat), antraciet en zwart. Daarom kun je ze perfect matchen met badkamermeubels en wastafels.

De strakke zwarte handdoekdroger en bijpassende zwarte radiatorkraan brengen je badkamer direct naar een hoger niveau. Natuurlijk kun je je bakruimte ook helder wit laten “gloeien”. Ik mag de glanzend witte radiator niet missen.

 

Warme handdoeken

Of je kiest voor een badkamerradiator of een handdoekdroger hangt helemaal af van wat voor jou belangrijk is.

De handdoekradiator heeft veel voordelen. Het voelt als een koning met een warme handdoek na het douchen of in bad. Hun belangrijkste ontwerpdoel is om handdoeken effectief te drogen. Maar: de restwarmte sijpelt de badkamer in. Veelzijdig en daarom ideaal voor kleinere badkamers! Voor grotere badkamers kan dit natuurlijk ook gecombineerd worden met bijverwarming.

De opwarmsnelheid van de badkamerradiator is erg hoog, waardoor je badkamer direct warm en comfortabel kan worden. De traditionele verticale buis is een kenmerk van de radiator. Hierdoor kan de lucht optimaal circuleren en wordt je badkamer verwarmd. Je kunt zelfs handdoekhouders op alle radiatoren installeren. Hierdoor is er geen aparte handdoekradiator nodig. Niet genoeg voor één persoon? Je kunt altijd een seconde apart bestellen.