De uitstraling van je woning verfraaien

Nu de zomervakantie voor een deel van Nederland al weer is aangebroken, besluiten veel mensen om de uitstraling van hun woning te verfraaien. We komen immers met het lekkere zomerweer graag buiten en hebben daarom meer oog voor de uitstraling van onze woning. Hierdoor gaat het vervolgens kriebelen om te gaan klussen en je huis weer een fraaie uitstraling te geven. Maar de zomer is ook een periode waarin we met ze allen uitrusten. Dus met welke klussen creëer je een groot effect voor wat betreft de uitstraling van je woning?

Onderhoud aan de tuin

Een van de eerste dingen dat voor een nette uitstraling van je woning zorgt, is een goed onderhouden tuin. Snoei struiken dus bij, verwijder onkruid en vervang dode planten voor nieuwe exemplaren. Onderhoud aan de tuin is zeer tijdrovend en kan bovendien fysiek zwaar zijn.  Is het dus niet je lievelingsklus? Wees dan selectief met welke planten en bomen je in je tuin plant. Bij voorkeur kies je dan voor soorten die langzaam groeien. Op die manier hoef je niet constant tijd te investeren om je tuin er fatsoenlijk bij te hebben staan. Ook is het goed om zo nu en dan te kijken naar de huidige staat van de drainage. Heeft u deze nog niet? Dan is aanleggen van drainage in de tuin aan te raden. Dit zorgt voor een goede ondergrond, want de afwatering wordt op een goede manier gereguleerd.

Vervang garagedeuren

Hoewel het vaak wordt onderschat, kunnen moderne garagedeuren de uitstraling van je woning aanzienlijk verfraaien. Heb je dus nog steeds een ouderwetse kanteldeur? Vervang hem dan (als je budget dat uiteraard toelaat) voor een moderne sectionaal deur, roldeur of, als dat bij je woning past, een houten openslaande deur. De keuze aan garagedeuren is in de loop der jaren aardig toegenomen en wanneer het lang geleden is dat je je huidige deur hebt aangeschaft, is het  verstandig om bij diverse dealers langs te gaan en het aanbod met elkaar te vergelijken, maar ook om advies te vragen voor welke garagedeur het beste bij jouw situatie past.

Verf de kozijnen

Een onderdeel van de woning wat nog vaak genoeg te weinig onderhoud krijgt, zijn de kozijnen van woningen. Tenzij je kozijnen van kunststof zijn, is het belangrijk om periodiek onderhoud aan het hout uit te voeren. Wanneer je niet om de paar jaar de kozijnen van een nieuwe verflaag voorziet, kun je op de langere termijn problemen krijgen. Denk hierbij aan houtrot en afbladderende verflagen. Het verven van de kozijnen is dus niet enkel bedoeld om de uitstraling van je woning te verfraaien, maar ook pure noodzaak om de kozijnen in goede conditie te houden.

Maak zonwering schoon

Zonwering wordt door veel mensen zelden schoongemaakt. Het gevolg is dat er op den duur groene aanslag op de schermen kan komen en de aanblik door vogelpoep en dode insecten nog minder fraai wordt. Kortom, wanneer het voorjaar aanbreekt is het een prima idee om je zonwering schoon te maken. Weet je niet hoe je dit moet doen of heb je er eigenlijk helemaal geen zin in om de klus zelf uit te voeren? Dan zijn er zat bedrijven die tegen betaling je schermen weer een schone uitstraling geven.