Een oude deur op een duurzame manier gebruiken

Tegenwoordig is een oude deur niet meer weg te denken uit het interieur! Niet alleen worden oude deuren nog daadwerkelijk gebruikt als deur; tegenwoordig zie je oude deuren steeds vaker terugkomen in de vorm van eettafels of kasten die er van gemaakt worden. Het voordeel van een oude deur gebruiken bij het maken van een ander of nieuw meubelstuk, is dat je hiermee altijd jouw eigen unieke item hebt. Dit aangezien ze in allerlei maten, soorten en kleuren verkrijgbaar zijn. Met elke oude deur valt er wel iets moois te maken! 

Kasten maken

Van een oude deur, die bijvoorbeeld aan te schaffen zijn bij www.destijdsch.nl, kun je een mooie, unieke en stevige kast maken. Houdt hierbij wel rekening dat je vaak echter wel meer deuren nodig hebt; wat al snel kan oplopen in de prijzen. Het mooiste zou dus zijn als je zelf nog een paar oude deuren hebt liggen!

Als behang

Nu zul je wel denken; ‘Een deur gebruiken als behang?’. Inderdaad! En dan hebben we het niet over een behangetje met oude deuren erop! Als je meerdere oude deuren hebt, kun je deze namelijk allemaal in dezelfde kleur verven en deze vervolgens bevestigen aan de muur. Zo heb je een origineel patroon op de muur en ben je gelijk van je oude deuren af! Mocht je niet genoeg deuren hebben om een hele muur mee te bedekken, dan kun je altijd nog verschillende stukken uit de deuren zagen en de losse stukken als deel van een kunstobject op de muur gebruiken. 

 

Wees vooral vrij in wat jij leuk vindt. Je kunt de oude deuren namelijk voor van alles gebruiken! Het is een onwijs goedkope en duurzame oplossing en het zorgt er ook nog eens voor dat je jouw huis eigen en uniek maakt. Veel succes en laat ons vooral weten hoe jij jouw oude deuren hebt gebruikt!