Nieuwe woning gekocht? Bekijk deze verhuistips

Hoera je hebt een nieuw huis gekocht! Na al de stres rondom het huis kopen en met alle financiën regelen staat het volgende stress puntje alweer voor de deur. Namelijk de grote verhuisdag! Dit zal een drukke periode worden maar het zal hopelijk snel voorbij gaan. Daarom is het wel belangrijk dat je je goed voorbereid zodat je weet wat je te wachten komt te staan. In dit artikel gaan we ja wat handige tips voor de verhuizing mee geven. Bijvoorbeeld om een sloopbedrijf ruim op tijd in te huren als er wat gauw gesloopt moet worden. 

Handige verhuis tips

Tip 1: Regel hulp voor de verhuisdag. Vraag ruim van te voren of familie en vrienden je willen helpen met verhuizen. Stuur ook even een week van te voren een herinnering dat is wel zo handig. 

Tip 2: Houd voordat je gaat verhuizing een grote opruiming. Bepaal of je bepaalde spullen wel echt nodig hebt of dat ze niet beter weg kunnen. 

Tip 3: Koop voldoende verhuisdozen. Kijk niet naar normale goedkopen dozen want daar ga je spijt van krijgen. Je wilt wel een beetje kwaliteit daarom kun je het beste speciale verhuisdozen kopen. 

Tip4: Verzamel papier. Misschien denk je wat moet ik daar nou mee? Maar als je al je kranten opspaart kun je dat gebruiken als vul materiaal voor in de dozen. Zo gaan je spullen in de dozen niet verschuiven. 

Tip 5: Pak een tas in die je bij de hand kan houden. Stop daar wat belangrijke spullen in zoals de sleutels, belangrijke papieren en bijvoorbeeld wat toilet spullen.  

Tip 6: Zorg ervoor dat alles de avond voor de verhuizing staat ingepakt en alle spullen zoals kasten en dergelijke uit elkaar zijn gehaald.  

Tip 7: Als je besluit een verhuis bedrijf in te huren moet je met een aantal dingen rekening houden. Denk dan bijvoorbeeld aan ruimte voor de deur voor de verhuiswagen. 

Tip 8: Alle mensen die komen helpen kun je verdelen over de dag. Zo heb je niet in één keer alle hulp en is het niet meteen zo druk. Zorg ervoor dat je een goede planning maakt. En geef iedereen duidelijke taken. 

Tip 9: Overleg met de verhuizers, de verhuizers hebben ervaring met dit werk luister daarom een beetje naar ze zo zal de dag soepel verlopen. 

Tip 10: Een verhuizing is een zware klus zorg daarom voor voldoende drinken. Ook is het wel zo fijn om af en toe te pauzeren met een lekkere kop koffie en een boordje bijvoorbeeld. 

Tip 11: Zorg ervoor dat je geen kinderen hebt rondrennen de dag van de verhuizing. Dit is erg vervelend en de dag zelf zal ook aal een chaos genoeg zijn. 

Verhuisbedrijf regelen

Het beste is het om een verhuisbedrijf te regelen. Zo kun je op internet opzoek naar één bij in de buurt. Woon je in Amsterdam? Zoek dan op verhuisbedrijf in Amsterdam. Ook voor een spoedverhuizing is het, het beste om een verhuisbedrijf in te huren. Zij kunnen alles voor je regelen rondom de verhuizing. Van A tot Z kunnen ze het voor je regelen. Ga je verhuizen naar het buitenland? Dan komen er wellicht nog veel meer zaken bij kijken waar je rekening moet houden. Zorg dan dat je ver van tevoren al je taken al hebt afgestreept.