Een paar tips om snel je huis te verkopen

Wil je je huis zo snel mogelijk verkopen, dan zal je om te beginnen moeten zorgen voor de juiste prijs en de juiste makelaar. De juiste prijs is niet altijd de hoogst mogelijke prijs. Als je snel je huis wilt verkopen zal je soms genoegen moeten nemen met een iets lagere prijs. Om te weten te komen wat de juiste prijs is, kun je het beste een paar makelaars een taxatie laten doen en vervolgens gewoon het gemiddelde hiervan nemen. Bijkomend voordeel hiervan is dat je met verschillende makelaars kennis maakt, zodat je degene bij wie je het beste gevoel hebt meteen in de arm kan nemen voor het hele verkoopproces.

Werk samen met je makelaar

Maar hoe goed je makelaar ook is, het is wel zaak om zelf ook bij het hele proces betrokken te blijven. Wees alert en controleer of de makelaar er wel echt alles aan doet. Controleer de foto’s van je huis op Funda.nl, geef je volledige medewerking aan zoveel mogelijk bezichtigingen, zie erop toe dat kijkers nog eens worden nagebeld, et cetera. En benut ook alle mogelijkheden die je zélf hebt. Gebruik je netwerk om te adverteren. Plaats een link naar de advertentie van je woning op sociale media, zoals Facebook en vraag of vrienden en familie dit ook willen doen.

Maak je huis aantrekkelijk voor kopers

Je kunt er niet vanuit gaan dat je huis zichzelf wel zal verkopen. Zowel voor goede foto’s op Funda als bij bezichtigingen is het enorm belangrijk dat je huis er tiptop uitziet. Dat betekent natuurlijk dat alles schoon en opgeruimd moet zijn, maar daar houdt het niet mee op. Potentiële kopers worden afgeschrikt als ze overal klusjes zien, haal het vieze behang van je muur en vervang deze, of je nu een neutrale kleur kiest of een excentriekere kiest uit de collectie Resource van Eijffinger, vervang het. Dus zorg dat je huis in goede conditie is. Ook belangrijk: geef kijkers niet het gevoel dat ze op visite zijn, maar zorg dat ze direct de mogelijkheden zien om er hún huis van te maken. Haal dus zoveel mogelijk persoonlijke dingen weg en vervang die door neutrale accessoires.