Ratten bestrijding

Ratten bestrijding heeft een hoge prioriteit, want ratten zijn uiterst schadelijke dieren. Als je één rat ziet weet je dat er meer zijn, want ratten leven altijd in kolonies. Je moet dan meteen de ongedierte bestrijding voor rattenbestrijding inschakelen om erger te voorkomen. De meeste mensen zullen echter nooit een rat zien, want het zijn bijzonder schuwe dieren. Duidelijke signalen van de aanwezigheid van ratten zijn de cilindervormige keutels, pootafdrukken, kapot geknaagde kabels, houten constructies en aangevreten voedselresten. Doordat ratten altijd met hun buik over de vloer slepen zijn ratten ook herkenbaar aan vuile sleepsporen op vloeren en trappen.

 

Ratten in Nederland

Van de twee soorten ratten in Nederland, de bruine en de zwarte rat, komt de bruine rat het meest voor. De zwarte rat houdt niet van ons vochtige koude klimaat en die zie je vrijwel alleen in grote gebouwen. De bruine rat komt voor in kelders en op andere vochtige donkere plekken. Ze eten alle voedselresten, zoals fruit en groente, vlees en zuivel die ze maar te pakken kunnen krijgen. Ratten zijn verspreiders zijn van gevaarlijke ziektes. Het wordt daarom aangeraden om meteen de rattenbestrijding in te schakelen als je een rat hebt gezien of sporen van ratten hebt ontdekt.

 

Rattenbestrijding onmiddellijk inschakelen

Wie ontdekt dat er ratten zijn moet niet wachten met het inschakelen van de ratten bestrijding. Want ratten kunnen in zeer korte tijd enorme schade veroorzaken. Dat komt vooral doordat hun tanden altijd doorgroeien. Ratten gaan dus knagend door het leven en ze bijten overal op. Omdat ze zich met name richten op voorraden voedsel kunnen ze gemakkelijk besmettingen met bacteriën en virussen veroorzaken. Ratten vermenigvuldigen zich bovendien heel snel. Binnen een aantal weken kan een kolonie zich verdubbelen en dan neemt de overlast zeer snel toe. Als een kolonie groter is, is de bestrijding lastiger en kost meer tijd.

 

Rattenbestrijding door professionals

Rattenbestrijding is erg lastig en tijdrovend. De dieren zijn schuw en heel slim. Ze hebben het erg snel door als er voor hen gevaarlijke dingen worden gebruikt. Daarom moet je de rattenbestrijding laten uitvoeren door een ongedierte bestrijder die dat veel vaker heeft gedaan. Door de kennis en ervaring kan zo’n ongedierte bestrijder een juiste mix inzetten van rattenvallen en rattengif. Op die manier is hij de ratten altijd te slim af. Desondanks kan het bestrijden van een rattenplaag erg veel tijd kosten. Schakel daarom een specialist zodra je overlast door ratten ervaart.