Tips voor het inrichten van een nieuw gekocht huis

De stap naar een nieuw gekocht huis is een grote stap, zeker als het om je eerste woning gaat. Zodra de administratieve rompslomp in kannen en kruiken is, begint pas het grote werk… en stap 1 daarin is je woning aankleden en inrichten zodat het echt jouw woning wordt, een stek waar je jezelf thuis voelt en waar warmte en gezelligheid troef zijn. Je zult essentiële keuzes moeten maken waarbij het budget vaak een belangrijke rol speelt. Met onze tips voor het inrichten van een nieuw gekocht huis wordt het net iets eenvoudiger.

De kracht van kleuren

Een goed startpunt is om de hoofdkleuren van je woning te bepalen. De hoofdkleuren vormen de basis van je inrichting. Alles wat je nadien koopt, zal op deze kleuren zijn afgestemd. Kies een kleur of 2 à 3 en breng wat kleur in je leven en in je woning. Houd deze stelregels misschien in het achterhoofd: Warme kleuren zorgen voor een gezellige sfeer, donkere kleuren maken je ruimte strakker maar enger en lichtere kleuren zorgen dan weer voor dat wow-het-is-hier-ruim-gevoel.

Een budgettaire checklist met je moetjes en je magjes

Je hebt net de woning van je dromen gekocht en dan is het niet meer dan logisch dat je budgettaire ruimte in de meeste gevallen net iets beperkter is dan voordien. Stel een checklist op met het budget dat je wilt besteden en bepaal meteen ook wat je echt nodig hebt en wat je graag zou hebben, zeg maar de moetjes en de magjes. Houd de folders van doe-het-zelf zaken en interieurwinkels in het oog en neem zeker ook een bezoek aan een meubeloutlet of woonboulevard in je planning op. En bespaar ook zeker door op meubels geen verzendkosten te betalen. Een koopjesjacht vraagt wat tijd, maar kan je honderden euro’s besparen die je dan weer aan andere leuke zaken kunt besteden. Prioriteiten stellen, daar draait het om. Je wilt immers nog leven ook.