Van deze dingen wist je niet dat je ze nodig had in de keuken

Of nou je nou veel kookt of niet, sommige dingen heb je gewoon nodig in je maatwerk keuken! Al ga je verhuizen of misschien neem je wel gewoon een compleet nieuwe keuken, je moet wel weten wat je allemaal moet hebben om je kastjes te vullen!

Zorg er voor dat je dit lijstje sowieso in huis hebt:

 

Goede messenset

Goede messen zijn onmisbaar in de keuken. Als je veel moet snijden voor je gerecht dan wil je dat snel gedaan hebben, een bot mes gaat je daar zeker niet bij helpen. Zorg dat je goede messen hebt zodat je ook dingen die lastiger te snijden zijn (zoals vlees of kip) snel in stukjes krijgt.

 

Stamper

Elke Nederlander houdt van stamppot toch? Zelfgemaakte stamppot is altijd lekkerder, dus zorg dat je een stamper hebt liggen zodat je altijd een hutspot kan maken!

 

Éénpersoonsovenschaal

Ook al ben je misschien met z’n tweeën, een éénpersoonsovenschaal is altijd makkelijk om te hebben! In een grote ovenschaal maak je al snel te veel en in een kleine ovenschaal heb je precies genoeg voor één maaltijd. Ook zijn je gerechten sneller klaar in een kleine ovenschaal omdat de warmte overal beter bij kan!

 

Weegschaal

Maak jij ook altijd teveel rijst of pasta? Als je niet van voedselverspilling houdt dan kun je beter afwegen hoeveel rijst of pasta je moet koken, zodat je precies genoeg hebt voor iedereen! Om af te wegen heb je natuurlijk wel een keukenweegschaal nodig.

 

Handdoeken en theedoeken

Je kunt hier niet genoeg van hebben! Eigenlijk is het het meest hygiënisch als je elke dag nieuwe ophangt. Zorg dat je dus genoeg hebt liggen zodat je niet alles tegelijk in de was hebt zitten.

 

Bakjes Bakjes Bakjes!

Vershoud bakjes zijn een MUST in de keuken! Als je teveel hebt gekookt of als je nog iets nodig hebt van een niet hersluitbare verpakking heb je altijd bakjes nodig. Het zou zonde zijn om eten weg te gooien.