Verhuizen met je bedrijf? Bekijk al onze tips

Misschien ben je met je bedrijf wel een heel stuk gegroeid en word het tijd voor een nieuw kantoor. Gelukkig dat je nog steeds aan het groeien bent met het bedrijf dat betekent dat de zaken goed gaan. Maar als je kantoor te vol gaat zitten gaan de werk prestaties achteruit. Het is niet fijn om in een drukke ruimte de hele dag met elkaar achter een bureau te zitten. Daarom zou verhuizen met het bedrijf naar een grotere locatie nog niet eens zo’n slecht idee zijn. Wel moet je goed gaan nadenken over wanneer je het beste de verhuizing kan gaan plannen. Je moet rekening houden met wanneer het een drukke periode in het bedrijf is, dan zal een verhuizing niet handig zijn om het op dat moment te plannen. Je kan namelijk niet tussen door werken omdat alle spullen moeten worden ingepakt. 

Hoe moet je een kantoorverhuizing aanpakken? 

Het beste advies dat gegeven kan worden is dat je met elkaar heel goed moet gaan plannen. Eerst moet je kijken wanneer je de verhuizing wilt gaan doen. Dit kan natuurlijk het beste in een rustige periode wanneer het personeel wel op de zaak aanwezig is. Ook moet je gaan bedenken of je het samen met je team gaat doen of dat je een verhuisbedrijf inhuurt. Want een bedrijfsverhuizing kost veel tijd! Vaak wordt het een beetje onderschat, maar doe dit niet en neem je tijd om alles te regelen. Het makkelijkst is om een aantal dagen voor de verhuizing alles met elkaar in te gaan pakken. Vaak kom je dan heel veel oude spullen tegen, het is dus ook het ideale moment om alles eens flink uit te gaan zoeken. Het weggooien van oude documenten etc. zal lekker opruimen en ook een hoop rust geven in je hoofd. En als je alles met elkaar doet zal het niet heel veel werk zijn want je weet wat ze zeggen: ‘vele handen maken ligt werk.’ 

Inhuren van een verhuisbedrijf

Bij een kantoor verhuizing zal de verhuizing prima gaan met het team zelf. Maar zodra je echt een groot bedrijf moet verhuizen naar een stad als Den Haag is het makkelijker om een verhuisbedrijf in den Haag te huren. Je kunt met dit bedrijf zelf afspreken wat ze allemaal voor je kunnen doen. Je kunt dan het beste al van tevoren een tarief met elkaar afspreken. Zo voorkom je dat ze dingen gaan doen die onnodig zijn enz. Belangrijke documenten van het bedrijf kunnen het best door een medewerker van het bedrijf verhuist worden je wilt natuurlijk niet dat die door alle chaos kwijtraken. Als je met het team zorgt dat spullen worden ingepakt dan kan het verhuisbedrijf de rest regelen en verhuizen. Zorg dat je tijdens de dag iemand de verantwoording geeft zodat diegene alles kan regelen. Zorg wel dat dit iemand is die tegen stres en chaos kan want dat zal die dag veel gebeuren. Maar uiteindelijk zal alles goed komen je moet alleen een beetje geduld hebben.