Zorgeloze verhuizing in Amsterdam zo geregeld

Verhuizen naar Amsterdam of vanuit Amsterdam kan grote stress opleveren in deze levendige stad. Want het is overal druk en rustige tijden zijn er eigenlijk gewoon niet. In deze blog wil ik je graag tips geven om je verhuizing in een grote stad zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Plannen

Als eerst moet je een planning maken. Als je dit niet doet kan er allemaal dingen tegen vallen of misgaan op de dag van de verhuizing zelf. Dit geeft je alleen maar stress en druk, niet handig dus. Pluk een goede checklist van internet af en plan alles in wat je wanneer moet regelen. En zorg ervoor dat geen dingen vergeet, bekijk daarom meerdere checklists.

Bij het maken van een planning moet je zo los mogelijk plannen. Het is niet erg om twee weken van tevoren al kleine dingen in te pakken die je niet meer nodig hebt komende tijd. Dit scheelt alleen maar werk. Sommige dingen kan je niet anders plannen, maar probeer jezelf meer tijd voor dingen te geven zodat je niet vast kan lopen in je planning.

Voorbereiden

Naast een planning moet je je goed voorbereiden op de dag van de verhuizing. Denk maar bijvoorbeeld aan het inlichten van de mensen om je heen. Hiermee bedoel ik de buren, zeker in Amsterdam is de kans groot dat je de hal, oprit of trap moet delen met je buren. Het zou fijn zijn als jij de verhuiswagen een middag op de oprit mag zetten, maar ook dat hun het trapgat een beetje vrij willen houden. 

Ook moet je je van tevoren aangeven dat je gaat verhuizen. Dit moet je aangeven bij de gemeente. Ook als je al in de stad woont moet je dit een ruime tijd van tevoren aangeven!

Hoe ben je van plan om te verhuizen? Wil je alles zelf doen? Of geef je het liever uit handen? Vraag meerdere offertes aan van verhuisbedrijven zodat je geld kan besparen ten opzichte van andere bedrijven. Je kan als je meerdere offertes aanvraagt tot 40 procent besparen. 

Als je van plan bent om een verhuisbedrijf in te schakelen is het goed om een verhuisbedrijf in te schakelen die gevestigd is in Amsterdam. Dit bedrijf weet dan ook goed de weg tussen de vele smalle straatjes en weet waar je kan parkeren. Bij een bedrijfsverhuizing komen weer hele andere zaken kijken dan een particuliere verhuizing. Daar moet nog meer geregeld worden.

De verhuizing

Als het goed is, is alles geregeld om deze dag soepel te laten verlopen. Valt er iemand uit? Of komt het verhuisbedrijf te laat? Geen stress nodig! Tuurlijk is het vervelend maar op dat moment kan je er niks aan doen. Houd je geduld en zorg voor een oplossing.