Hypotheek

Bij het aanschaffen van vastgoed komt vaak veel liquiditeit kijken. Deze liquide middelen zal u niet altijd tot u beschikking hebben waardoor het veel voorkomend is dat er bij het aanschaffen of bij investeringen in vastgoed hypotheken worden aangevraagd. Bij het kopen van bedrijfspanden, huizen, beleggingspanden en dergelijke is een hypotheek een veelvoorkomend product.

Hypotheekverstrekkers

Er zijn in Nederland talloze hypotheek verstrekkers, echter zijn deze de laatste jaren wel minder happig op het verstrekken van kredieten. Mede dankzij de krediet- en bankencrisis zullen zij liquiditeit sneller vasthouden dan verstrekken. Hierdoor is het voor veel startende gezinnen, startende ondernemers en andere groepen erg lastig om aan krediet te komen voor het aanschaffen van bijvoorbeeld een huis of bedrijfspand. Het is daarom erg voordelig om alle hypotheek aanbieders in Nederland met elkaar te vergelijken en te bekijken waar je het gemakkelijkste krediet kunt krijgen tegen een relatief lage rente t.o.v. de andere aanbieders

Hypotheekrente

Heel belangrijk bij het aanvragen van een hypotheek is de hypotheekrente die je over het geleende bedrag zal moeten gaan betalen. Als de rente namelijk torenhoog is kan het aanvragen van een hypotheek niet voordelig zijn. Wij hebben daarom een aantal tips geformuleerd die u kunt gebruiken bij het aanvragen van een hypotheek:
– Is er momenteel een hoge rente stand en u wilt perse NU kopen? Sluit dan de rente af voor de kortst mogelijke periode! De economie bevat conjunctuurgolven en zo kunt u na het verlopen van u eerste periode opnieuw een rente tarief afspreken. De kans is dan groot dat de economie in een lagere conjunctuur golf zit waardoor de rentestand lager is.
– Deze regel kun je natuurlijk ook andersom toepassen. Is de rentestand op het moment van tekenen laag? Neem dan de langste periode omdat je bij het kiezen voor een korte periode waarschijnlijk in een hoogconjunctuur periode moet verlengen waardoor de rente hoger geworden is.