Styling

Zonwerende folie is bestemd voor verscheidene bestemmingen

Je hebt er wellicht niet zo bij stil gestaan, maar raamfolie is voor veel doeleinden inzetbaar. Het kan enerzijds ter versiering worden gebruikt en anderzijds tot het tegengaan van nadelige effecten van lichtinval. Er zijn dus een aantal pluspunten, die hieronder worden besproken:

Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven heeft zonwerende folie een toegevoegde waarde. Het behoedt werknemers namelijk voor afleiding op diens werk. Als zonlicht op jouw monitor schijnt kan dit het werk moeilijker maken, aangezien de letters op het beeldscherm onder meer moeilijker leesbaar worden. Indien dit het geval is wordt aanbevolen om gebruik te maken van zonwerende raamfolie die zoninval tegen gaat en de hitte van de zon blokkeert. Je kunt nu niet alleen gemakkelijker je werk uitvoeren, maar je hoeft ook minder vaak de airco in de zomer aan te zetten, omdat de zaal koeler blijft.

Meerdere soorten folie nader toegelicht

Je staat er wellicht niet bij stil, maar er zijn diverse varianten zonwerende folie beschikbaar. Zo is er de neutraal zonwerende raamfolie die ideaal is voor mensen die de lichtinval willen tegengaan, maar toch nog graag passerende mensen de gelegenheid geven naar binnen te kunnen kijken. Je ziet deze folie veelal terugkomen in een etalage. Kwaadaardige Uv-straling worden namelijk Raamfolie 1gereflecteerde en teruggekaatst. Bij een navraag onder mensen die deze folie geïmplementeerd hebben vernam ik dat ze het afgelopen jaar hebben bekostigd op de kosten voor de energie.

Naast een neutrale variant is er ook de mogelijk om voor de donker getinte te gaan. Dit is geschikt voor mensen die geen turende mensen wensen en tevens zoninval tegengaan. Wist je trouwens dat deze zonwerende folie de warmte weert voor meer dan vijftig procent? Zo hoef je in de zomer minder vaak de airco aan te zetten. Ook komt dit ten goede van de uitstraling van de woning of gebouw. Dus voor zowel het interieur als de buitenkant heeft het pluspunten.

Zonwerende folie bevestigen op het raam

We hebben zojuist gesproken over de effecten waaraan deze folie kan zorgdragen voor je interieur en exterieur. Het schijnt vrij gemakkelijk te zijn om de folie op te plakken. Je dient waakzaam te zijn voor stof en haartjes die in de lucht waait. De breedte van de folie is veelal standaard, je hebt alleen de mogelijkheid om de lengte uit te kiezen.

We krijgen regelmatig de vraag of wij ook zonwerende folie verkopen waarbij je zelf wél naar buiten kunt kijken, maar de mensen die buiten zijn niet naar binnen kunnen kijken.

Zonwerende folie reguleet de temperatuur in de zomermaanden

Raamfolie 2We hebben je al meegedeeld dat je de folie handig kunt gebruiken om de temperatuur te regelen in huis. Voordat je een keuze maakt is het verstandig om de werking ervan te begrijpen.

Allereerst een les over zonenstraling. In beginsel bestaat de straling uit drie factoren, namelijk infrarood, UV straling dat schadelijk kan zijn en het licht dat je waarneemt. In de zomermaanden reguleert de folie de warmte door de verschillende soorten lichtstralen af te schermen en UV, infrarood en waarneembaar licht te blokkeren, zoals van het merk Aslan.