Enkele weetjes bij het verkopen van je huis

Bij het verkopen van uw huis komt veel kijken. Er zijn wellicht een aantal dingen die u nog niet wist, maar wel goed van pas zouden kunnen komen wanneer ervoor kiest uw huis te verkopen. In dit artikel worden een aantal weetjes besproken.

Koopovereenkomst

Wanneer u op het punt staat uw huis daadwerkelijk te verkopen dient u een koopovereenkomst op te laten stellen. Hierin moeten zaken als persoonsgegevens, ontbindende voorwaarden en de koopakte worden opgenomen. De koopakte zorgt ervoor dat er over bepaalde zaken geen discussie kan komen te ontstaan. De overeenkomst is rond zodra er getekend is. De koper heeft echter nog drie dagen bedenktijd. Het is wellicht ook verstandig om een makelaar of zijn netwerk in te schakelen omtrent de woonovereenkomst.

Mededelingsplicht en de bouwtechnische keuring

Als u op het punt staat uw huis te verkopen bent u verplicht alle mankementen van uw huis te vertellen. De koper moet namelijk precies weten wat hij of zij gaat kopen en niet tegen verrassingen komen te staan. Vervolgens komt er nog een bouwtechnische keuring waar ook waarschijnlijk deze zaken naar boven kunnen komen. Wanneer een koper na de overeenkomst op een gebrek stuit kan deze u meestal niet aansprakelijk stellen, dit is echter anders als u er wel van wist en het bewust heeft achtergehouden. U bent ook aansprakelijk wanneer er zodanige gebreken zijn dat de woning niet meer leefbaar is. Dan wordt u als verkoper aansprakelijk gesteld zelfs als u niet van deze gebreken afwist.

Het energielabel

Vanaf 1 januari 2008 is het verplicht om een energielabel van uw woning te hebben bij de verkoop. Dit label zou ook een doorslaggevende factor kunnen zijn in het wel of niet kopen van een huis.

Specialist inschakelen

Het is echter altijd raadzaam om een specialist in te schakelen omtrent het verkopen van huizen. Dit neemt vaak enorm veel tijd en stress uit handen. Neem dan ook vooral een makelaar uit de buurt die de regio en de mensen erg goed kent. De kans op verkoop ligt hierbij snel hoger.

LED verlichting is een echte must in uw bedrijfshal of werkplaats

Goede bedrijfshalverlichting wordt steeds belangrijker. Dit is niet vanzelfsprekend, maar iets wat de basis is voor een goed bedrijf. Het is daarom zeker aan te raden om voor uw loods, bedrijfshal of magazijn te kiezen voor industriële LED verlichting. LED verlichting heeft verschillende voordelen, ook voor industriële toepassingen. Door uw magazijn, fabriek, bedrijfshal of loods te voorzien van de juiste LED verlichting, dan bent u ervan verzekerd dat u jaren niet meer naar de verlichting hoeft om te kijken.

 

Energiezuinige verlichting van uw bedrijfshal

De laatste jaren wordt duurzaamheid steeds meer op prijs gesteld. Duurzaamheid kunt u doorvoeren in uw bedrijfsvoering en dus ook op heb het gebied van verlichting. Met LED verlichting kunt u in uw bedrijfshal heel wat besparen op uw maandelijkse energiekosten. LED verlichting is een grote investering, echter is deze investering vaak binnen twee jaar terugverdiend. Dit komt doordat LED verlichting heel wat minder energie nodig heeft, dit zorgt weer voor een lagere energierekening. Daarnaast bespaart u ook op uw onderhoudskosten van de verlichting. LED verlichting heeft zeer veel branduren, waardoor u de verlichting zelden hoeft te vervangen. In een bedrijfshal is dit prettig, want de verlichting is hier vaak veel uren op een dag aan. Om nog meer geld te besparen kunt u ervoor kiezen om een bewegingssensor aan te schaffen. Het licht gaat dan alleen aan als er ook daadwerkelijk mensen aanwezig zijn in de bedrijfshal.

 

Veilig werken in een bedrijfshal met LED verlichting

Het is belangrijk dat u veilig kan werken in de industrie. Verlichting is hierbij een grote factor. Als u de juiste verlichting heeft,  kan niemand ergens over struikelen en bespaard dit aardig wat schaafwonden en gebroken benen. Daarnaast betekent veel verlichting in uw hal, ook een veel grotere kans op brand. Dat is bij LED verlichting in uw bedrijfshal, fabriek, magazijn of loods niet het geval. LED wordt minder warm en hierdoor is de kans op brand nihil. Tevens zorgt LED voor minder trillingen en dit stellen uw werknemers ook erg op prijs. De werknemers zullen minder last hebben van de ogen of hoofdpijn hebben, ook zullen ze een stuk productiever worden. Led Verlichting is dus een win win situatie. U bespaart maandelijks op uw energiekosten en uw werknemers zullen meer werk gedaan krijgen. Ideaal toch!?

Verhuizen? Ook dat regel je online

De tijd dat je verhuisbedrijven over de vloer kreeg om offertes op te maken is definitief voorbij. Ook je verhuizing is online te boeken. Vergelijk het maar met het boeken van een vakantie. Daarvoor ga je natuurlijk ook niet meer langs een reisbureau. De verhuiswereld verandert in rap tempo richting een online omgeving. Verhuisbedrijven weten steeds beter maatwerk te leveren door slimme internettoepassingen.

De verhuisbranche klimt uit een dal en floreert inmiddels weer. Gelukkig lijkt de crisis de nodige innovaties met zich mee gebracht te hebben. Een van de meest innovatieve verhuisconcepten is Emoov. Een online boekingsplatform voor verhuizingen. Een verhuizing boek je online!

Online boeken

Een offerte kan pas gemaakt worden als de inboedel duidelijk is. Maar naast de inboedel zijn er randzaken als afstand, trap/lift en dag dat je verhuist van belang. Maar dit is allemaal online in te geven. Zo kun je zelf laten weten welke spelers je hebt, hoe groot het huis is en of jouw woning over trap of lift beschikt. Emoov speelt hier handig op in. Je gaat hier letterlijk je inboedel opgeven en laten weten wat voor type woning je hebt en naar welk type woning je verhuist. Daarna selecteer je de dag dat je wilt verhuizen en je boekt de verhuizing direct in. Handig dus.

Wist je trouwens dat verhuizen op vrijdag en zaterdag duurder is? Met Emoov.nl zie je dat direct.

Online vergelijken

Waar je bij Emoov een verhuizing boekt bij een verhuisbedrijf kan je natuurlijk ook verhuisbedrijven vergelijken. En ook dit gebeurt online. Zo kan je automatisch offertes opvragen van talloze verhuisbedrijven via online vergelijker. Kijk bijvoorbeeld eens naar vergelijkverhuizers.nl.

Of verhuisbedrijven hier overigens blij mee moeten zijn is zeer de vraag. Deze vergelijkers zullen een fee vragen. Verhuizers betalen dus een fee om vervolgens makkelijk naast concurrentie te staan. Maar tegelijkertijd creëert dit de transparantie waar de consument op zit te wachten.

Een verhuizing begint anno 2017 dus ook online.

 

 

 

Zeecontainer voor zakelijk gebruik

Er zijn veel zeecontainers. Sommige worden voor particulier gebruik gebruikt. Dit is als mensen bijvoorbeeld gaan verhuizen naar het buitenland. Niet alle spullen kunnen in het vliegtuig en daarom worden zeecontainers ingezet. Deze containers gaan met de boot naar de gewenste bestemming. In de container worden de spullen gestopt. De container is zo groot dat er vaak maar eentje nodig is. Vaak worden de containers ook voor zakelijk gebruik gebruikt.

Zakelijk gebruik zeecontainer

Voor het zakelijk gebruik is een zeecontainer vaak een goede oplossingen. Vooral voor de bedrijven die internationaal werken. Deze bedrijven moeten soms producten vervoeren of de mensen of het bedrijf moet verhuizen. Een zeecontainer maakt deze situaties makkelijker. Het vervoeren van producten gaat makkelijker doordat veel landen bereikbaar zijn op deze manier. De producten kunnen wereldwijd vervoerd worden. Het maakt ook niet uit hoe groot de producten zijn. Alles past in een zeecontainer.

Een zeecontainer kan ook dienen als opslag. De opslag van een bedrijf. De container wordt dan bij het bedrijf geplaatst en hier kunnen dan verschillende producten in worden geplaatst. Dit is de keuze van het bedrijf. Soms past er geen container bij het bedrijf. Dan is de ruimte te klein bijvoorbeeld. Dan moet er voor een andere oplossing gekeken worden. Dit kan zijn dat de container of bij een ander bedrijf wordt geplaatst of bij een gezamenlijke plaats waar een opslagplek gehuurd kan worden.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een container?

Bij de aankoop van een zeecontainer is het belangrijk om te kijken naar de status van de zeecontainer. Er mogen zeker wel roestplekken aanwezig zijn. Dit komt vaak omdat de container vaak blootgesteld wordt aan het (zee)water. Aan de buitenkant mogen roestplekken zitten. Maar als bij het slot of aan de binnenkant roestplekken zitten is het verstandig om deze plekken te vervangen. Ook is het belangrijk om als je een container gaat kopen de koelinstallatie goed is. Soms is het tijdens het vervoeren erg warm of als de producten in de zomer opgeslagen staan ook erg warm. Met een goede koelinstallatie worden de producten niet vies en gaat niks schimmelen.

Zeecontainer huren of zeecontainer kopen?

Je kan een container huren of kopen. Dit verschilt per situatie. Stel dat een bedrijf veel moet reizen en veel producten continu moet vervoeren naar het buitenland. Dan is het makkelijk om een container te kopen. Om in deze situatie een container te huren kost veel meer geld. Bij het opslaan van containers bij het bedrijf kan deze wel gehuurd worden. Dit kan ook nog soms wat grote kosten geven. Maar dit ligt aan de periode dat de container bij het bedrijf staat. Hier moet goed overlegd worden en zo tot de beste beslissing gekomen worden.

 

Gebruik een verhuislift als je in de stad gaat wonen

Als je binnenkort verhuisplannen hebt, dan is het prettig om te weten hoe je het jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken. Je zou daarbij kunnen denken aan mensen die je helpen met verhuizen. Het inpakken wil je toch vaak zelf doen, maar wat dacht je van een verhuislift in Utrecht gebruiken? Het kan zijn dat je erg zware meubels hebt en dat je geen idee hebt hoe je deze buiten kunt krijgen. Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken, want met een verhuislift kan er veel van je over worden genomen. De verhuizers weten er hoe dan ook wel raad mee en zij willen je maar al te graag van dienst zijn. Daarnaast hoef je tegenwoordig niets meer zelf te doen bij een verhuizing, ook het inpakken en uitpakken kan voor je worden gedaan. Toch zijn er vaak dingen die je wel zelf wil doen, maar veel uitbesteden kan in ieder geval wel!

Verhuizen, zo pak je het aan

Je gaat verhuizen naar de stad, je meubels gaan mee en zo kun je je woning weer snel eigen maken en leuk inrichten. Een goed idee om dat hulp in te schakelen en met de verhuislift aan de slag te gaan. Het is niet de bedoeling dat je er lichamelijk aan onderdoor gaat! Laat het tilwerk daarom zoveel mogelijk doen door anderen, met de juiste hulpmiddelen. Je denkt hierbij goed aan je gezondheid, maar ook bespaart het je veel tijd en energie. De juiste mensen weten precies wat ze moeten doen en hoe en zij zijn er voor jou om alles te vergemakkelijken. Begin daarom nu met regelen en zorg dat je verhuizing zo snel mogelijk weer achter de rug is!   

Hoe kun je een waterontharder onderhouden?

Een waterontharder of wel een waterontkalker zorgt ervoor dat het water dat uit de kraan komt wordt gefilterd. Het apparaat haalt het kalk uit het kraanwater. Hierdoor zullen apparaten met een warmtewisselaar, denk aan een wasmachine of een koffiezetapparaat, langer meegaan, omdat ze niet meer worden aangetast door het kalk uit het water.

Onderhoud waterontharder


Het is belangrijk om een waterontharder te onderhouden om een goede werking te garanderen. Kapotte onderdelen van een waterontharder moeten zo snel mogelijk vervangen worden. Meestal wordt er voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt gekozen. Je kunt al zelf een deel van het onderhoud uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verversen van het zout in de filter. De technische aspecten van het apparaat kunnen beter door een professional worden bekeken.

Prijzen onderhoud

Wanneer je een eenvoudige onderhoudsbeurt laat doen, moet je denken aan een bedrag van gemiddeld 60 euro. Zodra je onderdelen moet laten vervangen zal de prijs uiteraard stijgen. Om goedkoper een onderhoudsbeurt te laten doen, zou je een contract kunnen afsluiten met een bedrijf je waterontharders plaatst. Je bent dan verbonden aan dit bedrijf. Zij zullen jaarlijks een beurt komen doen en jij hoeft minder te betalen vanwege het contract.

Hoe ziet een onderhoudsbeurt eruit?

Er zijn enkele stappen die je moet volgen wanneer je een waterontharder een onderhoudsbeurt geeft. Het begint met een meting van de waterhardheid. Wanneer de waterhardheid te hoog licht betekent dit dat de waterontharder niet goed functioneert. Daarna is het van belang om de onderdelen te controleren. Indien er een onderdeel kapot blijkt te zijn, wordt het vervangen. Om bacterievorming tegen te gaan wordt het apparaat ontsmet. Ook het zoutreservoir dient een reiniging te krijgen. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zout aankoeken. Daarna moet ontkalker worden afgesteld. Het belangrijkste punt van deze instelling is het zoutverbruik.

Waar moet je naar kijken bij de aankoop van een huis?

Wanneer je het op punt staat om een nieuw huis te kopen is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten. De aankoop van een woning gaat natuurlijk altijd gepaard met een bezichtiging, waarbij de makelaar je door de nieuwe woning zal leiden om te kijken of deze bij je wensen aansluit. Vaak wordt hierbij voornamelijk naar de positieve punten van een woning gewezen, omdat de makelaar een woning vanzelfsprekend zo snel mogelijk wil verkopen voor de verkopende partij. Het is echter erg belangrijk om goed op de verbeterpunten van een woning te letten. Zo voorkom je dat je kort na het betrekken van een woning tegen allerlei gebreken aanloopt.

 

Veelvoorkomende gebreken in woningen

Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat mensen na de koop van een nieuw huis te maken krijgen met lekkages, verstoppingen of kortsluitingen in de woning. Waar verstoppingen en kortsluitingen vaak nog relatief eenvoudig te verhelpen zijn, heeft een lekkage grote consequenties. In veel gevallen gaat een lekkage gepaard met een waterschade die lastig te herstellen is. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken die op muren en vloeren kunnen ontstaan, rottende plekken in het hout onder het dak van de woning, enzovoorts. Om dergelijke situaties te voorkomen is het raadzaam om een bouwkundig rapport op te laten stellen.

 

Voordelen van een bouwkundig rapport

Bij het opstellen van een bouwkundig rapport voor een woning kijkt een specialist naar de staat van de woning en de punten die eventueel verbeterd moeten worden door een nieuwe bewoner. In sommige gevallen zal het bouwkundig rapport al door een verkopende partij opgesteld zijn, zodat je direct weet waar je aan toe bent als je voor een bepaalde woning kiest. Uit het bouwkundig rapport kan blijken dat bepaalde houten balken vernieuwd moeten worden, dat leidingen vervangen moeten worden, enzovoorts. Dit brengt extra kosten met zich mee, waar je voorheen wellicht geen rekening mee hebt gehouden.

Verhuizen, hoe doe je dit het beste?

Gefeliciteerd je hebt een nieuw leuk huisje gevonden. De vervelendste klus moet nog komen, je moet alles nog inpakken en verhuizen. Het relaxt is dit doen zonde dat er iets sneuveld of dat je zelf instort door de stress. hierom is dit artikel geschreven, in dit artikel bespreken we namelijk een paar tips hoe je het beste kunt verhuizen. Dus les snel verder en zorg ervoor dat je verhuizing soepel loopt waardoor je een droomstart hebt in je nieuwe huis.

Sorteren

Voordat je kunt beginnen met inpakken  van al je spullen moet je eerst alles sorteren op categorie. Dus niet op kamer. Verpak je gehele slaapkamer niet in één keer, maar verzamel en verpak elk kledingstuk. Doe dit vervolgens met schoenen, boeken, enz. dit zorgt ervoor dat je niet alles hoef uit te zoeken bij het uitpakken.

Gooi alle rotzooi weg

Iedereen kent het wel, die onnodig en ongebruikte spullen waar je niks meer aan hebt maar die je eigenlijk niet wilt weggooien. Je moet ervoor zorgen dat je deze spullen dumpt voordat je gaat inpakken. Een handige tip om te beslissen of je iets moet weggooien is of je het in het afgelopen jaar hebt gebruikt. Zo niet dan kan het weg. Dit scheelt een hoop werk, je hoeft dan minder in te pakken, verhuizen, uitpakken en opruimen. Een grote opruimbeurt vooraf scheelt een hoop werk in de rest van het verhuisproces.

Verzamel je spullen

Wanneer je hebt besloten wat je kunt weggooien, doneren of zelfs verkopen kun je het beste verzamelen en apart leggen. Beslis eerst wat je ermee wilt doen, heb je kleding die je niet meer draagt maar te mooi is om weg te gooien? Spit je kledingkast kritisch uit met een vuilniszak, en stop alles erin dat je kunt doneren. Naast de kleding die we nooit meer dragen en gaan doneren hebben we bijna allemaal wel in een iets te enthousiaste bui spullen gekocht die we bijna tot nooit hebben gebruikt. Die nu liggen te verfstoffen op zolder. Omdat deze zo goed als nieuw zijn wil je er eigenlijk iets voor terug. Deze spullen kun je op marktplaats zetten. Je kunt ze natuurlijk ook naar een kringloopwinkel brengen. Hiermee doe je anderen ook een plezier.

Het kiezen van een verhuisbedrijf

Niemand houd ervan maar het is verstandig als het gebeurt, onderzoek doen naar een verhuisbedrijf. Hier moet je op de volgende punten letten: de service, voorwaarden, zijn er eisen verbonden aan de verpakmanier, en verzekering van je spullen. Ga dus niet voor de eerste die je tegenkomt op google alleen omdat dat bedrijf een 4 sterren rating heeft.

Vraag op tijd hulp van familie en vrienden

Het is altijd fijn om hulp te hebben van familie en vrienden op zo’n grote dag. Schakel deze tijdig in op deze manier voorkom je volgeplande agenda’s. Vraag minstens een maand van te voren om hun hulp zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Stuur vervolgens een paar dagen voor de verhuizing een mailtje uit met hierin de planning voor de dag en wat er van iedereen verwacht wordt. Op deze manier zit iedereen op één lijn.

Kinderen

Verhuizen heeft verschillende effecten op kinderen. De sociale vaardigheden en schoolprestaties kunnen hieronder lijden. Dit heeft vooral te maken met de bijbehorend stress en het momenteel verdwijnen van een stabiele omgeving. Hou hier dus rekening mee.

Huis gekocht waar nog wat aan moet gebeuren?

Wanneer je een huis koopt kost dit meestal klauwen vol met geld, je komt natuurlijk goedkoper uit wanneer je een huis koopt waar nog het een of het ander aan moet gebeuren, mits de verbouwing niet te duur is. kijk dus van te voren goed wat er moet gebeuren, hoeveel dat ongeveer gaat kosten en of het in je budget past. Dit artikel is geschreven zodat je een paar tips hebt over waar je op moet letten bij een verbouwing en hoe je het soepel kunt laten verlopen.

Experts en vergunningen

Een goede verbouwing begint altijd met en goed voorbereiding en fatsoenlijke planning. Hierin moet een hoop verwerkt worden waaronder de volgende onderdelen, wat is je budget, wat zijn je wensen, welke vergunningen heb je nodig, wat is je deadline en wat zij de regels. Het is handig en goed om over deze punten van te voren na te denken en je er uitgebreid over te laten adviseren door experts.

Trends en materialen

Bij het maken van keuzes voor de verbouwing vallen natuurlijk ook wat de nieuwste trends en materialen zijn onder. Het is belangrijk dat je je hier goed over informeert vooral over wat de goede en nieuwe materialen zijn. Dit is handig en belangrijk omdat je huis hiermee verbouwd wordt, of je het nu zelf doet of laat doen door een aannemersbedrijf. Wanneer je hierover op de hoogte bent kun je bijna niet de mist in gaan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je huis wordt verbouwd met slecht materiaal waardoor het halverwege instort. Zorg er dus voor dat je hier op de hoogte van bent, dat er kwalitatief gereedschap wordt gebruikt. Wanneer je een aannemersbedrijf inhuurt zal het niet snel het geval zijn dat ze dit niet doen, je weet het maar nooit.

Wat leveren zonnepanelen op?

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Dat is het vermogen dat een zonnepaneel maximaal levert onder optimale en gestandaardiseerde weersomstandigheden (25C bij 1000W/m2 lichtintensiteit).In Nederland gaan we ervan uit dat een zonnepaneel ongeveer 850 tot 900 uren per jaar op vol vermogen werkt.

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren:

De hellingshoek van uw dak


Een zonnepaneel in Nederland levert het meeste op wanneer het een hellingshoek van 30-40 heeft. Als de hellingshoek ongeveer 20 is, neemt de opbrengst van uw zonnepanelen met ongeveer 10% af. Dat geldt ook bij een hellingshoek van ongeveer 50 is: dan is de opbrengst van uw zonnepanelen ook ongeveer 10% lager dan in het ideale geval, maar vaak nog steeds rendabel.

De plaatsing ten opzichte van het zuiden


De opbrengst van uw zonnepanelen is optimaal wanneer ze gericht zijn op het zuiden. Als uw zonnepanelen gericht zijn op het zuidoosten of zuidwesten daalt de opbrengst met ongeveer 5%. Zonnepanelen die gericht zijn op het oosten of westen brengen nog iets minder op: ongeveer 15% minder dan in de ideale situatie, maar vaak nog steeds rendabel.

Zoninstraling en schaduw


De hoeveelheid zonlicht die op uw panelen valt bepaalt in belangrijke mate de opbrengst. Volle zonneschijn levert natuurlijk het meeste op, maar ook als het bewolkt is werkt een zonnepaneel. Schaduw van bijvoorbeeld bomen of omliggende gebouwen heeft een negatieve invloed op het rendement. Wanneer dit zonnepaneel in serie verbonden is met andere zonnepanelen, zal ook van deze panelen het rendement teruglopen. Daarom houdt de leverancier bij de schouw al rekening met invloed van schaduw en zal hij in het ontwerp altijd de meest rendabele opstelling uitwerken.

Hoe zonnig is uw woonplaats?


De totale opbrengst van uw zonnestroominstallatie is sterk afhankelijk van uw locatie in Nederland (aantal volle zonuren) en de instralingsfactor. In onderstaande afbeelding ziet u het aantal zonuren in Nederland. Het gemiddelde in Nederland bedraagt jaarlijks ongeveer 1.500 uur. Hiermee zou u met 1 zonnepaneel al ruim 200 Kwh opwekken. En dat is goed voor zon 1000 uur computeren plus 1500 keer haren fohnen.