Voorzorgsmaatregelen voor de zomervakantie om uw huis veilig te houden

Vakanties spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van een evenwichtig en gezond leven. Daarom is het belangrijk dat iedereen de tijd heeft om te ontspannen, het rustig aan te doen en te ontsnappen aan het gedoe en de druk van het dagelijks leven.

Op vakantie gaan kan echter zorgen en angst veroorzaken. Dit komt omdat u mogelijk geen uitgebreide beveiligingsoplossing heeft op het moment dat u op vakantie gaat. Er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw huis en eigendommen veilig blijven zolang u weg bent.

 Een contactpersoon hebben

tijdens uw vakantie, u moet een vertrouwd en betrouwbaar persoon hebben die regelmatig  bij u thuis komt controleren. Geef ze een kopie van uw huissleutels zodat ze het huis kunnen openen en inspecteren, evenals informatie over uw vakantieplannen, zodat ze weten waar en hoe ze u kunnen bereiken, mocht dat nodig zijn.

Uw contactpersoon moet ook post en kranten voor u verzamelen om geen ongewenste interesse te wekken. Post en kranten op de veranda hebben verzameld, is een teken dat er niemand in de buurt is.

Vergrendel alle toegangspunten

Hoewel het vrij duidelijk is dat u al uw deuren, ramen en andere toegangspunten moet vergrendelen, zijn er toch veel mensen die dit vergeten te doen. Een enkele opening, ontgrendeld, maakt al uw andere voorzorgsmaatregelen waardeloos.

Als uw huis schuiframen en kozijnen heeft, plaatst u stroken hout om het glijden te blokkeren zodat het moeilijk is voor iedereen die toegang tot uw huis probeert te krijgen. U moet ook uw raambekleding achterlaten zoals u ze normaal hebt. Degenen die meestal hun raambekleding laten trekken, moeten deze zo laten of op zijn minst half gesloten om te voorkomen dat het duidelijk wordt dat niemand thuis is.

Verlichting

Als in een huis meerdere dagen het licht niet brandt, dan is dat een duidelijke indicatie dat er niemand in de buurt is. Je moet een paar lichten in huis aan laten op timers. Als er wat lampjes aan en uit gaan, laat dat zien dat er wat activiteit in huis is en helpt het om probleemmakers weg te houden. Bewegingssensor Lichten zijn ook geweldig omdat ze de neiging hebben om aan te gaan wanneer er enige beweging is rond de omtrek van uw huis.

Slotenmaker Enschede: https://www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-enschede-2138.html

Meest voorkomende problemen rondom het verkopen van een huis

Er komt veel kijken bij de verkoop van een huis. Dat is ook de reden dat er ook veel mis kan gaan. Gelukkig kan een advocaat u helpen bij de verschillende problemen die u kunt hebben bij de verkoop van uw huis. Er zijn een aantal problemen die veel voorkomen bij mensen die hun huis verkopen.

Schulden

Vaak mag u uw huidige woning niet verkopen met schulden. Soms kan het ook voorkomen dat u woning wordt verkocht met verlies, dan kan het zijn dat de bank de restschuld opeist. Een restschuld ontstaat als er meer geleend is dan de waarde van de woning, als de waarde van de woning is gedaald of als gekoppelde beleggingen niet genoeg waard zijn om een hypotheek af te betalen. Als u toch denkt dat uw woning een restschuld oplevert dan moet u toestemming vragen van uw bank, om de woningen te mogen verkopen. Als de bank geen toestemming geeft kunt u daarmee met een advocaat in beroep gaan.

Problemen met de bank

Bij de verkoop van een huis kunnen problemen met de bank natuurlijk niet ontbreken. De banken moeten hun klanten namelijk goed en voldoende advies geven bij de koop en verkoop van een huis. Als de klant niet genoeg geïnformeerd is dan ligt de aansprakelijkheid bij de bank. De verkeerde informatie kan namelijk duur uitvallen voor de klant. Mocht het u dus overkomen dat u verkeerd geadviseerd wordt. Dan kunt u samen met een advocaat een klant indienen tegen de bank.

Verzekering

Het kan zijn dan er problemen zijn rondom de verkoop van uw huis. U moet dan soms een advocaat inschakelen. Die advocaat helpt dan met verschillende zaken. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft dan moeten hun de advocaat betalen. Het kan wel eens zijn dat de verzekering dat weigert. U kunt dan uw advocaat gebruiken om de verschillende polisvoorwaarden te laten checken. Dan weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Advocaat nodig?

Als u een van deze problemen herkent, dan kunt u het beste de hulp inschakelen van een advocaat. Dat kunt u doen met een SWDV advocaat gespecialiseerd in vastgoedrecht. Een advocaat helpt en adviseert u. Daarnaast checkt een advocaat alle voorwaarden zodat er zeker niks over het hoofd wordt gezien. Hij of zij zorgt ervoor dat u weer sterk in uw schoenen staat.

Investeren in ouderenwoningen is de toekomst

De bevolking is aan het vergrijzen. Na de Tweede Wereldoorlog zijn er veel kinderen geboren. De wederopbouw volgde en de economie groeide goed. Het waren mooie tijden. Nu worden de babyboomers echter senioren. Hierdoor neemt de vraag naar ouderenwoningen sterk toe. Het is daarom slim om in ouderenwoningen te investeren. De vraag zal stijgen en de doelgroep heeft vaak een goed gevulde portemonnee of een woning met veel overwaarde. Velen hebben geen hypotheek meer op hun eigen woning. 

Wat zijn ouderenwoningen? 

Ouderenwoningen zijn huizen welke zijn afgestemd op de senioren. De senioren hebben vaak een behoefte aan een woning welke gelijkvloers is. Het is prettig voor ze om van de slaapkamer naar de badkamer, woonkamer of keuken te lopen zonder de trap op of af te hoeven gaan. Soms kan dit niet en dan is het slim om een traplift te plaatsen. Hier zijn er zelfs mogelijkheden te vinden om er subsidie op te krijgen. Naast een traplift is het belangrijk om de woning drempelvrij te houden en ook om te zorgen voor slimme apparaten in huis. Een slimme thermostaat om altijd op tijd de woning warm te hebben. 

Hoe in ouderenwoningen investeren? 

Er zijn verschillende manieren om in een seniorenwoning te investeren. Het is een optie om één of meerdere panden te kopen. Het is dan een idee om ze om te bouwen tot seniorenwoningen. Vervolgens kun je ze gaan verhuren. Het is ook mogelijk om seniorenwoningen te gaan bouwen. Wanneer je al een stuk bouwgrond hebt is het slim om een onderzoek te doen. Zouden er ouderen op die plek willen wonen? Hoe zit het met de voorzieningen in de omgeving? Een derde optie om te investeren in seniorenwoningen is door te kiezen voor een investeringsfonds. Via het investeringsfonds krijg je dan een goed rendement op je investering. 

Hoe je als starter toch aan een nieuwbouwwoning kunt komen

Een eigen huis kopen is natuurlijk heel spannend. Er zijn enorm veel keuzes om te maken: de regio en of je bestaande bouw of nieuwbouw wilt zijn daar enkele voorbeelden van. Vaak lijkt het voor starters een verre droom om een nieuwbouwwoning te kunnen aanschaffen. Toch is dit zeker mogelijk. Het heeft zelfs een hoop voordelen om als starter een nieuwbouwwoning te kopen. Wat deze voordelen zijn, lees je in onderstaande tekst. Wie weet geniet jij binnenkort ook van je spiksplinternieuwe woning.

  • Geen overdrachtsbelasting en geen taxatie
  • Veelal lagere energierekening
  • Gebruik maken van starterslening
  • Keuze om je eigen huis te bouwen

Je hoeft er minder lang voor te sparen

Een van de grootste voordelen van een nieuwbouwwoning is dat je minder spaargeld nodig hebt. Dit komt doordat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen voor een nieuwbouwhuis. Verder hoef je ook geen taxatie te laten doen, waardoor je ook een hoop geld kunt besparen. In vergelijking met bestaande bouw maakt dit een nieuwbouwwoning een stuk aantrekkelijker voor starters. Lees hier ook meer informatie over de BTW bij nieuwbouw en meer over de overdrachtsbelasting.

Een ander financieel voordeel is dat je energierekening waarschijnlijk een stuk lager zal uitvallen. Er wordt tegenwoordig namelijk enorm energiezuinig gebouwd, waardoor je een stuk minder kosten kwijt bent aan energie. Soms liggen er zelfs al zonnepanelen op het dak waardoor je een energieneutraal huis hebt. Verder wil de overheid groene huizen aanmoedigen, waardoor je een stuk meer mag lenen bij een energiezuinige woning!

Gebruik een starterslening

Online dagelijks naar woningen zoeken maakt de kansen een stuk groter dat je een woning vindt die compleet aan jouw wensen voldoet. Heb je uiteindelijk jouw gedroomde eerste nieuwbouwhuis gevonden, maar is deze net te duur, dan is er gelukkig een uitkomst. Met een starterslening is het misschien wel mogelijk om deze woning te betalen. Dit is namelijk een aanvullende lening die je afsluit naast je normale hypotheek. Het voordeel hiervan is dat je de eerste drie jaar hier geen rente of aflossing voor hoeft te betalen. Hierdoor wordt een nieuwbouwwoning voor jou als starter opeens een realistische optie.

Bouw je eigen huis

Wil je een huis dat compleet aan je eigen wensen voldoet? Dan is het soms een mogelijkheid om je eigen woning te bouwen. In sommige regio’s, steden en dorpen kun je zelf een huis laten bouwen. Dit doe je dan vaak samen met de gemeente en een woningbouwcorporatie. Deze optie kan financieel een stuk aantrekkelijker zijn, aangezien je zelf keuzes kunt maken over je woning. Lijkt je dit een goed plan? Dan is het slim om bij de gemeente te informeren naar de mogelijkheden en de voorwaarden voor starters. 

5 redenen waarom u uw huis door een makelaar moet laten verkopen

De verkoop van een woning in Nederland is niet zo eenvoudig als veel mensen denken. Zlfs in de huidige markt van de verkoper zijn er veel praktische en juridische valkuilen om rekening mee te houden waneer u besluit uw huis te verkopen en het vereist een goede voorbereiding.

U denkt misschien dat het gebruik van een makelaar duur kan zijn en dat het zelf verkopen van uw huis een geweldige manier is om geld te besparen maar is dit slim om te doen?

5 redenen waarom u uw huis door een makelaar moet laten verkopen

Weet u hoe u uw eigendom op de markt kunt brengen?
Veel huiseigenaren denken dat ze in staat zijn hun eigendom te verkopen zonder de hulp van een makelaar. Maar het is van vitaal belang om in gedachten te houden dat een goed marketingplan voor de verkoop cruciaal is. Een makelaar weet hoe u de beste foto’s kunt maken, hoe u de beste brochures kunt maken en welke websites het beste kunnen worden gebruikt bij het aanbieden van uw woning.

Verkoop uw huis sneller en voor een hogere prijs met de hulp van een makelaar.

De makelaars van IQ Makelaars kunnen waardevolle suggesties doen die de aantrekkingskracht van uw huis kunnen verbeteren en u kunt uw huis sneller en voor een hogere prijs verkopen. Zij kunnen u ook in contact brengen met stylisten die kunnen helpen uw woning te optimaliseren voor verkoop. Maar nog belangrijker, hun uitgebreide ervaring zorgt ervoor dat ze de beste strategieën kennen om uw onroerend goed tegen de beste prijs te verkopen.

Heb je tijd voor bezichtigingen?

Zodra uw huis online staat zullen potentiële kopers contact met u opnemen over het bekijken van uw huis. U moet flexibel zijn en uw huis laten zien in een periode die het beste werkt. Kun je elke keer als je je huis wilt laten zien naar uw woning komen van je werk? Als u een online agent gebruikt om uw huis te verkopen, moet u misschien zelf uw bezichtigingen regelen en vergeet niet al het papierwerk.

Bent u een verkooptype?

Een ervaren makelaar, zoals IQ makelaars Groningen. Heeft kennis van verschillende verkooptechnieken en kan u van nuttig advies voorzien. Zij kunnen erachter komen of iemand die je huis wil bekijken echt een gekwalificeerde koper is.

De makelaars van IQ makelaars verkoop makelaar Groningen onderhandelen zijn proffesioneel verkopers die zich kunnen verwijderen van de emotionele aspecten van de transactie. Wanneer u een makelaar heeft, zal deze beslissen of u een deal moet accepteren of een tegenbod moet indienen. Zij helpen je ook door het papierwerk heen te komen.

Hoe goed is uw juridische kennis? Contracten kunnen moeilijk te hanteren zijn. Een professionele makelaar handelt regelmatig met dezelfde contracten en voorwaarden, wat betekent dat ze bekend zijn welke voorwaarden gebruikt moeten worden om uzelf te beschermen.

Kan je echt je eigen woning verkopen?

Hoewel er zeker mensen zijn die gekwalificeerd zijn om hun eigen huis te verkopen is het proces niet zo eenvoudig als veel mensen denken. Wanneer u in een moeilijke situatie terechtkomt kan het lonen om een professional aan uw zijde te hebben. Vanwege de kennis en ervaring van onze makelaars kunnen zij een betere prijs krijgen voor uw woning.

Neem contact op met IQ makelaars Groningen. De verkoop makelaar van Groningen. Zet uw zorgen opzij en zorg dat het hele verkoop (of koop) proces van begin tot eind wordt geregeld.

Droom om makelaar te worden? Dit moet je weten

Wanneer je graag een makelaar wilt worden is dit een interessant artikel. Het is belangrijk om een diepe wens te hebben om mensen te helpen om een huis te vinden, te verkopen of te verhuren. Het is belangrijk om het vastgoed op de juiste waarde te kunnen schatten. Daarnaast moet je weten welke locaties het beste en meest gewild zijn in de regio. Het is niet meer nodig om een diploma te behalen om huizen te mogen bemiddelen. Een woning taxeren en een officieel taxatierapport mag alleen door een erkende makelaar gebeuren. 

Hoe te starten? 

Wanneer iemand nog niet zo bekend is in de makelaardij is het goed om het vak bij een makelaar te leren. Ga in loondienst of kies ervoor om een stage te doen. Op die manier worden de fijne kneepjes van het vak geleerd. Ook is het mogelijk om later zelf geen dure fouten te maken. Daarna is het goed om zelf te starten. Zorg voor een mooi kantoor, een goed bureau en natuurlijk een internetverbinding. Een makelaar kan niet zonder het internet. Daar worden klanten en kopers gevonden. Hier is het mogelijk om de hosting te verzorgen voor de website. 

Klanten vinden

Wanneer alles klaar staat is het tijd om klanten te gaan vinden. Zorg ervoor dat je een vliegende start maakt door veel klanten aan boord te halen. Het is mogelijk om mensen te benaderen die zelf hun huis willen verkopen. Zorg ook op het internet voor een sterke campagne om klanten te krijgen. Het is slim om te zorgen voor een grote groep geïnteresseerden en om die continu warm te houden. Wanneer ze dan iemand weten die een huis gaat verkopen kunnen ze die doorverwijzen. Ook wanneer ze natuurlijk zelf hun huis willen verkopen is dit goed. Ze worden dan jouw klant. 

Hoodhunt, dè website voor woningzoekers

Heb je de knoop doorgehakt en zou je graag afscheid willen nemen van je huidige huurwoning? In dat geval spreekt het voor zich dat de zoektocht naar jouw droomhuis kan beginnen. Je kan er op verschillende manieren voor kiezen om deze zoektocht aan te vatten. Zo is het natuurlijk mogelijk om een beroep te doen op een makelaar, maar daarnaast zou je, je eveneens kunnen aanmelden op een website zoals Hoodhunt. Heb je nog nooit eerder van deze website gehoord, maar ben je wel benieuwd wat ze je te bieden heeft? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om de informatie op deze pagina even door te nemen!

Hoe zoek je een woning op Hoodhunt?

Wanneer je van plan bent om een huis te zoeken via Hoodhunt zal je kunnen vaststellen dat dit erg eenvoudig mogelijk is. In principe zijn er dan ook slechts enkele zaken welke je zal moeten aangeven. Het hele principe van Hoodhunt is in de basis gebaseerd op het feit dat je als potentiële koper kan aangeven in welke buurt je graag zou willen wonen. Op basis van deze voorkeur kan er meteen een selectie van huizen worden gemaakt die aan jouw voorkeur zullen weten te voldoen. Dat is natuurlijk niet alles. Het spreekt immers voor zich dat je meerdere eisen in je hoofd zal hebben dan enkel en alleen de buurt waarin je gaat wonen.

Naast de gewenste buurt kan je als woningzoeker bij Hoodhunt dan ook aangeven hoe groot de woning van je keuze precies dient te zijn. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om het gewenste aantal kamers aan te geven. Op basis van deze ingevoerde gegevens zal je in geen tijd een aantal woningen voorgeschoteld krijgen die voor jou mogelijks interessant kunnen zijn. Verder maakt het systeem van Hoodhunt het voor jou eveneens mogelijk om je persoonlijk voor te stellen aan de woningeigenaars. Zo kan je mogelijks ook nog eens rekenen op het positieve effect welke de gunfactor met zich meebrengt.

Waarom gebruikmaken van de Hoodhunt website?

Bovenstaande is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wat is nu echt de belangrijkste reden om gebruik te maken van het systeem van Hoodhunt? Het praktische voordeel waar je op kan rekenen is absoluut niet de enige. Daarnaast is het namelijk ook zo dat het vinden van een koopwoning via Hoodhunt ook op financieel vlak een niet onbelangrijk voordeel met zich meebrengt. Er komen dan ook geen dure makelaarskosten aan te pas. Bovendien is het ook nog eens mogelijk om een beroep te doen op de aankoopbegeleiding van Hoodhunt. Deze staat er algemeen om bekend de potentiële aankoopprijs van het gewenste vastgoed aanzienlijk te kunnen drukken. Dit is het gevolg van het feit dat een beëdigde aankoopmakelaar voor jou zal bepalen wat nu precies de werkelijke waarde (en tevens ook de bodemprijs) is van de woning van je keuze. Wil je dus echt jouw droomhuis kunnen kopen tegen de scherpst mogelijke prijs? In dat geval is het altijd een aanrader om te kiezen voor de zekerheid die kan worden geboden door middel van de aankoopbegeleiding van Hoodhunt!

De voordelen van een makelaar

Een huis kopen kan een heel spannend iets zijn, zeker voor de mensen die dit voor de eerste keer gaan doen. Omdat het ook om gigantische bedragen gaat is het ook belangrijk dat je de goede begeleiding krijgt zodat je niet bedonderd wordt, je kan natuurlijk zelf alle stappen in handen nemen, echter is het gebruiken van een makelaar iets wat altijd aangeraden wordt. Een makelaar uit Zundert legt uit waarom.

De makelaar weet hoe de markt in elkaar zit

De makelaar weet natuurlijk precies hoe de markt in elkaar steekt, je hebt als ware een expert aan je zijde. De makelaar heeft vaak een goed inzicht in de regionale markt en heeft ervaring in het geven van betrouwbare taxaties en het geven van passend advies. Zeker als het gaat om starters is het verstandig om gebruik te maken van iemand met de juiste expertise, met een ervaren makelaar heb je dat.

Waarde van het huis

De makelaar weet vaak goed te zeggen wat een bepaald huis of gebouw waard is, zodat je er niet teveel geld aan besteedt. De makelaar weet vaak precies waar hij met kijken voor eventuele gebreken, soms zijn deze gebreken redelijk makkelijk te verbergen wat er voor zorgt dat je nog verrast wordt als het huis eenmaal gekocht is. De makelaar kan ook een huis compleet afraden als er teveel van deze gebreken gevonden wordt, tenzij dat terugkomt in de prijs van het huis en dat je het niet erg vind om nog het één en ander te verbouwen. Natuurlijk kost een makelaar ook redelijk wat centen, echter verdien je dat meestal dubbel en dwars terug doordat de makelaar tijdens de onderhandelingen voor een marktconforme prijs zorgt.

De makelaar zorgt voor al het papierwerk

Zowel bij de aan- als verkoop van een huis komt best veel papierwerk bij kijken. Voor iemand die hier weinig kennis of ervaring mee heeft kan dat best lastig zijn. De makelaar ontzorgt je ook op dit gebied, zodat jij je gedachten en aandacht bij andere zaken kan houden.

Controleren van het koopcontract

Zeker voor de starters is het moeilijk als ze nog nooit een koopakte hebben ondertekend, het is ook heel spannend. Omdat je wilt dat alles er goed in staat, van de prijs tot de ontbindende voorwaarden, kan je ook gebruik maken van een makelaar. Zij weten precies wat er in moet staan en of het gunstig voor jou is, zodat je uiteindelijk met een gerust hart het contract kan tekenen.

Je Huis Beveiligen

De gedachte dat je huis kwetsbaar kan zijn en er ingebroken kan worden is beangstigend, of je huis nu veel waardevolle spullen heeft of niet. Zelfs een laptop kan onbetaalbaar zijn om te verliezen, zeker als het alle familiefoto’s bevat! Als je al een inbraak hebt meegemaakt weet je dat het een lang psychologisch litteken is. Je huis beveiligen biedt je meer gemoedsrust.

 

Hier zijn enkele huisbeveiligingsstappen:

 

Bekijk je huis. Loop rond in je tuin overdag en ’s nachts. Bekijk of elke ingang gezien kan worden van op straat, en of er iets in het landschap is dat een dief kan verbergen. Identificeer plaatsen waar het te donker is en voeg eventueel bewegingsdetectoren met lichten toe. Denk over welke dingen zichtbaar zijn van buitenaf waardoor een dief je huis zou willen binnenkomen, zoals bijvoorbeeld dure meubels of de aanwezigheid van dure elektronica. Aan de andere kant kan een hond of tekenen van een hond hebben het tegenovergestelde effect geven.

 

Gebruik een alarmslot. Zelfs als je geen volledig beveiligingssysteem kan of wil kopen kan een alarmslot altijd helpen. Ze zullen inbrekers een heel hoog geluid laten horen en zij zullen bijgevolg wegrennen. Het laatste wat een inbreker wil, is aandacht trekken naar zichzelf en wat ze aan het doen zijn.

 

Bekijk de raamveiligheid. Je ramen moeten kwaliteitssloten hebben. Zorg ervoor dat ze gesloten zijn als je niet thuis bent en ’s nachts. Er bestaan ook een aantal veiligheidsglazen, zoals dubbele beglazing. Je kan glasbraaksensoren installeren als je al een huisbeveiligingssysteem hebt.

 

Beveilig ingangen. Dat betekent dat je een huisalarmsysteem op je deuren en ramen plaatst. Het betekent ook dat je kwaliteitsvolle nachtsloten gebruikt op je deuren. Nachtsloten zijn niet feilloos, maar het duurt veel langer voor een inbreker om binnen te geraken, wat betekent dat ze daar veel langer moeten staan en het risico lopen om gezien te worden.

 

Laat iemand je eigendom in de gaten houden. Dat kan een behulpzame buur zijn, of een beveiligingscamerasysteem waarmee je via een app op je smartphone kan kijken.

 

Neem vandaag al enkele van deze stappen en bescherm jezelf en je huis! Voor meer advies, contacteer ons – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag

Hoe vind je een professionele slotenmaker die 24 uur per dag bereikbaar is?

Veel slotenmakers adverteren met een 24-uursdienst en een dienst voor het aftimmeren van ramen en deuren, maar hoeveel van deze slotenmakers zijn er echt volledig gekwalificeerd in de genoemde vaardigheid en hoeveel zijn er, wanneer jij ze echt nodig hebt daadwerkelijk 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar?

Het beroep slotenmaker en dan met name een slotenmaker voor in noodsituaties kan een zeer lucratieve en lonende carrière zijn, die niet echt wordt beïnvloed door een daling van de economie of de beurzen. Mensen zullen altijd slotenmakers nodig hebben omdat mensen altijd sleutels van hun huis, kantoor of auto zullen blijven verliezen, er altijd wel iemand zal worden buitengesloten en ook zullen kantoren of huizen van particulieren het doelwit blijven van dieven die een inbraak willen plegen.

Helaas is de slotenmakersindustrie niet echt een gereguleerde industrie. Er zijn natuurlijk wel overkoepelende organisaties waarvan je lid kunt worden, maar er is geen wet die verbiedt dat onbekwame mensen die een paar YouTube video’s bekijken en zichzelf dan een professionele slotenmaker noemen aan de slag kunnen gaan. Deze mensen zullen waarschijnlijk met succes toegang kunnen krijgen tot jouw huis, kantoor of voertuig, maar de schade die daarbij wordt aangericht is niet gering.

Dus waar moet je op letten bij het kiezen van een slotenmaker?

Kijk of ze een keurmerk hebben en kijk of hun website aangeeft wie ze heeft opgeleid en welk opleidingsniveau ze hebben ontvangen. Eén van de beste opleidingen in het Verenigd Koninkrijk voor slotenmaker is het Train Locksmiths, Training College in Manchester die slotenmakers traint tot niveau 3 van de erkende standaard, zoals hun website dit aangeeft en dan bent je meestal in goede handen. Een snel telefoontje naar het opleidingscentrum kan de geldigheid van hun papieren bevestigen.

Een goede slotenmaker zal waarschijnlijk volop adverteren dat hij een ‘niet-destructieve’ manier gebruikt om toegang te krijgen tot het eigendom van de klant. Dit houdt in dat als je buitengesloten bent, zij toegang tot jouw huis, kantoor of voertuig kunnen krijgen zonder jouw sloten te forceren, waardoor je uiteindelijk geld bespaart omdat je geen nieuw slot hoeft te kopen. Vergeet niet dat iedereen wel een slot kan ontgrendelen, maar er is een zeer bekwame professional voor nodig om een slot te openen zonder deze stuk te maken. Wees ook op je hoede voor gewetenloze oplichters die je sloten met opzet breken, zodat ze je een nieuwe, meestal duurdere, kunnen verkopen.

Hoe zit het met het bellen van een 24-uurs service?

Dit is een term die je op bijna alle slotenmakerswebsites ziet en in feite is het een beetje een trend geworden om met deze extra dienst te adverteren. Maar toch bieden een groot aantal slotenmakers bij jou in de buurt deze service niet echt aan. Anderen zullen je vertellen dat ze bijvoorbeeld de volgende ochtend pas kunnen komen. De allerslechtsten zullen je aan de lijn proberen te houden en voor jou op zoek gaan naar iemand waardoor ze een commissie krijgen. Callcenters voor slotenmakers doen dit veel en terwijl ze je aan de lijn houden bellen ze zelf naar lokale slotenmakers en proberen er een te vinden die om 03.00 uur ’s morgens naar je toe komt. Sommige slotenmakers zijn als gevolg van slechte ervaringen die veel mensen hebben gehad met grote callcenters begonnen met het plaatsen van berichten op hun website zoals “Spreek direct met de slotenmaker en bedrijfseigenaar, geen callcenter betekent ook geen vertragingen”.

Uiteindelijk is het aan jou om zelf onderzoek te doen, een website te bekijken en te beoordelen of het beschikt over alle informatie die je nodig hebt. Ook moet je jezelf een aantal vragen stellen zoals: Zit de slotenmaker bij jou in de buurt, is deze professioneel opgeleid, heeft de slotenmaker beoordelingen van klanten op de site staan en kunnen ze de klus die jij wilt laten doen ook echt uitvoeren?

www.locksecure.nl is een, betrouwbaar en vriendelijk slotenmakersbedrijf dat in Lincolnshire professionele en scherp geprijsde slotenmakersdiensten voor zowel particulieren als bedrijven aanbiedt.