Airco onderhouden

Als u een airco in huis heeft, moet deze natuurlijk worden onderhouden. Goed onderhoud heeft een positieve invloed op de levensduur en het zuinig gebruik. Uit onderzoek is gebleken dat een airconditioning tot wel 30% zuiniger functioneert na een goede onderhoudsbeurt. Het is belangrijk dat u uw airco goed onderhoudt, doet u dit niet dan heeft u kans dat de fabrieksgarantie vervalt.

Zelf onderhouden

Het zelf onderhouden van uw airco is vaak zo gedaan. Wel verschilt dit per grote en per soort airco, maar in het algemeen kost het weinig tijd. Er zijn een aantal stappen bij het onderhouden van uw airco die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Als u uw airco bijna dagelijks gebruikt, is het verstandig om een keer in de maand uw de filters van uw airconditioning na te kijken. De filters kunt u gemakkelijk schoonmaken doormate van een stofzuiger. Als dit niet lukt kunt u ze eventueel ook schoonmaken met een natte doek. Ook moet u het buitendeel van uw airco af en toe goed schoonmaken. Als u deze niet goed schoonmaakt kan het gevolgen hebben voor de werking van uw airco. De kwaliteit kan achteruit gaan en de levensduur kan verminderen.

Laten onderhouden

Naast dat u uw airco af en toe zelf onderhoudt , is het verstandig om ook af en toe uw airco te laten controleren door een aircospecialist. Deze kan de airco beter controleren en kan u vertellen of er ook onderdelen aan vervanging toe zijn. Als er onderdelen aan vervanging toe zijn, dan kan een aircospecialist die onderdelen gelijk vervangen. Het erbij halen van een aircospecialist, hoeft in principe maar 1 keer per jaar. Dit is meer dan genoeg als het gaat om het controleren van de airconditioning. Merkt u dat er in korte tijd toch iets niet helemaal goed is aan uw airco? Dan is het verstandig om direct een aircospecialist van Putman Koeltechniek in te schakelen. Zo voorkomt u dat uw airco een minder lange levensduur heeft.