Bedrijfspand verhuren of verkopen met of zonder bedrijfsmakelaar?

Uw bedrijfspand staat of komt binnenkort leeg en dat kost geld. Daarom is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een nieuwe huurder of koper gevonden wordt, maar wat zijn de mogelijkheden?

  1. U verhuurt of verkoopt uw bedrijfspand gewoon zelf?

Wie heeft de meeste kennis van het bedrijfspand en kent uw financiële situatie het beste? U als eigenaar natuurlijk! Onderschat echter niet wat er allemaal komt kijken bij het verhuren of verkopen van uw bedrijfspand.

Wanneer u bijvoorbeeld zelf uw bedrijfspand onder de aandacht wil brengen kunt u enkel gebruik maken van kleinere (gratis) aanbodsites waardoor u slechts een beperkt gedeelte van uw doelgroep bereikt. Daarnaast is het van cruciaal belang dat de juridisch afhandeling goed geregeld wordt zodat er achteraf geen geschillen ontstaan.

  1. U schakelt een bedrijfsmakelaar in om uw bedrijfspand te verhuren of te verkopen?

Een andere mogelijkheid is om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. De bedrijfsmakelaar geeft u toegang tot de grotere aanbodsites, waaronder Funda in Business, heeft veel marktkennis en verzorgt de juridische afhandeling. Het nadeel is echter dat u zelf geen enkele rol speelt en dat u een forse courtagevergoeding verschuldigd bent aan de bedrijfsmakelaar. De bedrijfsmakelaar berekent zijn kosten namelijk op basis van een percentage van de verhuurprijs. Bij verhuur bedraagt dit percentage gemiddeld 15% van de jaarhuur, en bij verkoop 1,5% van de verkoopprijs waardoor u in de meeste gevallen duizenden euro’s verschuldigd bent.

  1. U verhuurt of verkoop zelf uw bedrijfspand met professionele begeleiding!

De Online Bedrijfsmakelaar is een nieuw concept op de zakelijke vastgoedmarkt waarbij u zelf de bezichtigingen verzorgt en de Online Bedrijfsmakelaar de rest! Zo krijgt u de beschikking over alle benodigde makelaartools en bereikt u ruim 95% van uw doelgroep door een prominente plaatsing op Funda in Business, Bedrijfspand.com en iLocate. Daarnaast bespaart u ook nog eens aanzienlijk op uw makelaarskosten door het éénmalige tarief vanaf slechts € 995,- excl. BTW.

Meer weten? Neemt u dan eens een kijkje op https://www.onlinebedrijfsmakelaar.nl/ en ontdek hoe het werkt!