Het beheren van een VVE op professionele wijze

Hoewel een vereniging van eigenaars een gemeenschappelijk belang vertegenwoordigt, komt de taak vaak op de schouders van één persoon terecht. VVE beheer wordt daarom steeds vaker uitbesteed aan een professionele organisatie. Zo wordt het beheer professioneel uitgevoerd en met de grootste zorg behandeld. Tegenwoordig zelfs nog meer.

Meer werk

Het verzorgen van de taken van beheer van een VvE is steeds intensiever aan het worden. Als u één van de eigenaren bent heeft u dit zelf misschien ook al ondervonden. De regelgeving wordt steeds uitgebreider en dwingender. Voor iemand die dit als vrijwilliger moet volbrengen is dit nauwelijks nog op te brengen. Dit is ook de reden waarom professionele organisaties die VVE beheer voor hun rekening nemen in aantal groeien. Voor hen is het beheer geen vrijwillige taak, maar hun werk. Dit komt de aandacht die eraan besteed wordt sterk ten goede. Veel VVE’s stappen hier dan ook op over.

Totaal beheer

De meest recente ontwikkeling is het ontstaan van totaal beheer. Slechts enkele bureaus zijn hier op dit moment toe in staat. Het totaal overnemen van alle taken die bij het beheer van een vereniging komen kijken is namelijk niet gemakkelijk. Een bureau moet dan van alle zaken van onderhoud tot bouwkundige aspecten kennis hebben. Daarom was het tot op heden gebruikelijk verschillende partijen in te schakelen als VVE. Met de komst van totaal beheer bureaus is dit echter aan het veranderen. U kunt alle zorgen voortaan simpelweg uitbesteden en ontspannen genieten van uw vrije tijd.