Beveiligingstips kozijnen

U kunt uw huis goed beschermen tegen inbraak met inbraakbeveiligde kozijnen en ramen. Beveiligde ramen en kozijnen verminderd de kans op inbraak met wel 80%. Inbraakbeveiligde kozijnen zijn gemaakt van kunststof met een sterk binnenwerk. Ook hebben ze op meerdere plaatsen vergrendeling. Dit zorgt ervoor dat ze erg stevig zijn en dus lastiger zijn voor inbrekers om te vernielen.

Ramen

U kunt er voor kiezen om inbraakwerend glas te nemen. Inbraakwerend glas bestaat uit 2 lagen glas met een aantal lagen folie ertussen. Het is moeilijker om dit kapot te gooien en houdt dus makkelijker inbrekers tegen. Als u inbraakwerend glas neemt is het alsnog wel verstandig om beveiligde kozijnen te nemen, want anders is het nog steeds makkelijk mogelijk een inbraak te plegen.

Kozijnen

U kunt uw kozijnen laten beveiligen door extra beveiligde sloten te plaatsen, maar soms is het ook verstandig om uw kozijnen te vervangen. Nieuwe kozijnen worden tegenwoordig vaak standaard geleverd met goede beveiliging, zodat u uw huis extra kunt beschermen tegen inbraak.

Politiekeurmerk

Als u goede beveiliging heeft laten aanbrengen aan uw raam- en kozijnwerk, kunt u een politiekeurmerk krijgen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met dit keurmerk is er een kans dat u korting kunt ontvangen op uw verzekeringspremie. Als alles goed is beveiligd, kunt u wel tot 20% korting krijgen op uw woonhuisverzekering en uw inboedelverzekering. Het investeren van beveiligde ramen en kozijnen kost dus wat, maar de korting die u er voor krijgt is ook zeker niet verkeerd.

Aanschaffen?

Wilt u beveiligde ramen en kozijnen aanschaffen? Denk er dan goed over na welke soort u laat plaatsen en door wie u het laat plaatsen. U kunt bij verschillende bedrijven offertes aanvragen en aan de hand daarvan kunt u makkelijk een keuze maken. Wilt een offerte aanvragen of meer informatie over beveiligde kozijnen? Neem dan een kijkje bij Kunststof Kozijnen Expert