Diverse soorten trapbekleding

Als u een nieuwe trap neemt of uw trap laat renoveren, heeft u keuze uit diverse soorten trapbekleding. U kunt kiezen uit hout, glas, tapijt, laminaat en nog veel meer. Wij vertellen u wat meer over de verschillende soorten materiaal.

Tapijt

Tapijt is een erg populaire soort van trapbekleding. Het dempt geluid en het is een erg gunstige bekleding als je vaak op blote voeten door huis loopt. Een nadeel van tapijt als trapbekleding is dat het in het algemeen moeilijker is te reinigen dan andere soorten trapbekleding. Wilt u tapijten trapbekleding aanschaffen? Let er op dat niet alle tapijtsoorten geschikt zijn als trapbekleding. Een adviseur kan u hier meer over vertellen.

Hout

Houten trapbekleding is ook een populaire soort. Hout is wordt vaak gebruikt omdat het een warme uitstraling geeft. Dichte en open trappen kunnen beide gemakkelijk worden bekleed met hout. Houten trappen zijn vaak goedkoper dan andere materialen trappen. Beukenhout, eikenhout en esdoornhout zijn de meest gebruikte soorten hout als het gaat om trappen. Houten trapbekleding gaat lang mee en is daarom erg duurzaam.

Metaal

Metalen trapbekleding wordt vaak gebruikt bij een modern, strak interieur. Metaal is erg stevig en dit een groot voordeel als het om trappen gaat. Door de stevigheid gaat metaal enorm lang mee en het is daarom ook een van de duurzaamste soorten trapbekleding. Een nadeel van metaal is dat sommige soorten kunnen roesten. Wilt u gegarandeerd zijn dat uw trap niet verroest? Dan is roestvrij staal aan te raden. Dit is wat duurder dan een normale soort maar u bent gegarandeerd dat uw trap niet gaat roesten.

Glas

Een glazen trap wordt vaak gekozen in moderne nieuwe huizen. Bij glas gaat het daarom ook vaak niet om het comfort maar puur om de uitstraling ervan. Een voordeel van glas is dat er heel veel mogelijkheden zijn. Ook is het een erg stevig materiaal dat lang mee gaat. Het nadeel van glas is dat als het vies wordt, u dat gelijk kunt zien. Ook is het snel zichtbaar als er een klein krasje op zit.

PVC

PVC is een vorm van kunststof. Trapbekleding van PVC is erg sterk en slijt niet snel. Deze soort trapbekleding wordt vaak zo gemaakt dat het op hout lijkt. Het geeft daarom een warme uitstraling. Ook is het geluiddempend. Dit is fijn als uw huis wat gehorig is. PVC is makkelijk schoon te maken en verder te onderhouden.

Naast deze soorten trapbekleding zijn er nog veel meer verschillende soorten. Wilt u meer informatie kijk dan even op deze site: Van der Kolk BV Traprenovatie