Drie dingen om mee op te passen bij een epoxy coating

De razend populaire epoxyhars domineert momenteel de commerciële vloerensector. Het is zeer veelzijdig en geschikt voor praktisch iedere situatie. De honderden ontwerpmogelijkheden zorgen dat een epoxy coating altijd perfect op het design van de ruimte aansluit. Maar bij het aanbrengen van een epoxy coating moet gewaakt worden voor enkele valkuilen. Als u echter goed op de hoogte bent van deze mogelijke misstappen zult u daar geen problemen aan ondervinden. Goed voorbereid zijn is het halve werk!

Zorg altijd voor een goede menging

Het onjuist of niet volledig mengen van de materialen kan zorgen voor een onevenredig verdeelde laag. Dit is de voornaamste reden van zachte plekken in uw epoxy coating. Het naderhand verhelpen van deze ‘soft spots’ is erg lastig en kan veel extra tijd kosten. Het is daarom van gigantisch groot belang dat de stoffen goed gemixt worden.

Sluit de kamer goed af

De kamer waar uw epoxy coating in is aangebracht moet zo hermetisch mogelijk afgesloten worden. Zo voorkomt u oneffenheden en een opkruipend effect in uw vloer, door vuil, stof en insecten buiten de deur te houden. Een volledig egale vloer zonder oneffenheden is uiteindelijk het allermooiste!

Maak de kamer helemaal schoon

Voordat uw vloer wordt voorzien van de epoxy coating is het belangrijk al het stof en andere achtergebleven resten te verwijderen. Het prepareren van de vloer kan voor veel vuil zorgen. Als u dat niet goed genoeg schoonmaakt, kan dat desastreus zijn voor de coating

Met deze tips bent u volledig voorbereid op het aanbrengen van een epoxy coating. Het is echter altijd verstandig om de hulp van een expert in te schakelen. Met een op professionele wijze aangebrachte epoxy coating bent u verzekerd van een foutloze gietvloer!