Een vaatwasser integreren, keukeninterieur!

Keukens zijn tegenwoordig allang niet meer hetzelfde als 20 jaar geleden. Uiteraard is er tegenwoordig een veel betere afwerking, mooiere houtsoorten en andere vloeren, maar de apparatuur speelt ook zeker een zeer belangrijke rol in het interieur van de keuken. De laatste 10 jaar is er een grote verandering opgetreden met deze apparaten!

Van fornuis naar kookplaat
Vroeger had iedereen een fornuis waar ze op kookte. Soms zitten deze nog steeds in keukens, maar worden vaak vervangen voor een kookplaat. Als je kiest voor een strakke keuken, kan een elektrisch of inductiekookplaat niet ontbreken. Bij deze type kookplaten heb je namelijk geen opstaande pitten meer, maar een glasplaat die ook nog een eenvoudig schoon te maken is.

Van handmatig afwassen naar vaatwasser
Vaatwassers behoren tot één van de nieuwste apparaten in de keuken. Vroeger waste iedereen namelijk met de hand af of liet dit doen door een schoonmaakster, maar tegenwoordig heeft haast iedereen wel een vaatwasser in de keuken zitten. Als je een keuken gekocht hebt met prachtige kastdeurtjes etc. is het zonde dat er ineens een vaatwasser tussenstaat die niet volledig past bij het design van de keuken. Daarom kiezen veel mensen voor een geïntegreerde vaatwasser die keurig verwerkt kan worden achter het deurtje.

Nieuwe vaatwasser? De mogelijkheden
Als je een nieuwe vaatwasser wilt kopen, zijn er diverse functies in nieuwe modellen die het totale keukeninterieur net wat extra’s geeft. Zo beschikken sommige vaatwassers over een tijdprojectie op de vloer van de keuken. Dit ziet er erg mooi uit en is tevens ontzettend functioneel, want je kunt bijvoorbeeld de resttijd van het programma eenvoudig op de grond aflezen. Een andere functie is de interieurverlichting. Bij het opendoen van de vaatwasser komt er een prachtige verlichting tevoorschijn, zodat je tevens de vaatwasser eenvoudig uit kunt ruimen of in kunt ruimen.

Overig design voor in de keuken
Naast alle apparatuur, zoals een kookplaat of vaatwasser, zijn er nog meer onderdelen in de keuken die meespelen in het totale design. Denk hierbij voorbeeld aan de kraan waar tegenwoordig honderden verschillende modellen van op de markt zijn. Heb je een strakke of juist een landelijke keuken, kun je een kraan kopen die hier perfect bijpast. Ook de verlichting in de keuken speelt een grote rol. Heb je letverlichting krijg je automatisch een andere sfeer dan bij hanglampjes. De inrichting van een keuken kunt u dus helemaal zelf samenstellen!