Misbruik van uw vastgoed?

Verhuurt of beheert u meerdere woningen? Dan kan het voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van uw vastgoed. Dit is iets waarmee een vastgoedbeheerder steeds vaker mee te maken krijgt. Achteraf blijkt dat er criminele activiteiten hebben afgespeeld zoals; hennepplantages, gestolen goederen opslag, distributie en ga zo maar door. Er zijn tal van activiteiten waarom criminelen zich vestigen in uw vastgoed. Hieronder meer informatie.

Vormen van misbruik

De verschillende vormen van misbruik lopen erg uit een. Zo kan het huis omgetoverd worden tot een hennepplantage. Het komt ook regelmatig voor dat er illegale vreemdelingen gevestigd worden in een woning. ABC-transacties kan een vorm van fraude zijn, hier wordt een woning meerdere keren doorverhuurt. De een met meer schade dan de ander. Het kan erg onschuldig overkomen, grotere criminelen maken soms alleen gebruik van een woning als postadres. Dit dan voor criminele activiteiten.

Schade

Verschillende vormen misbruik brengen schade aan de woning aan. Een hennepplantage kan zorgen voor verschillende vormen van schade waaronder waterschade en schimmelvorming. Bovendien zijn de elektriciteitsrekeningen vaak zeer hoog. Uw pand wordt dus volledig vernield door een hennepplantage. De opslag van gestolen goederen kan schade opleveren doordat ze op een speciale manier worden opgeslagen. Dit kan schade leveren aan de vloerbedekking en het plafond.

Ontruimen

Huisontruiming is vaak nodig als er een hennepplantage in de woning is geweest. Het is van belang dat deze plantage met de nodige kennis en voorzichtigheid ontruimt wordt. Dit kunt u dus het beste laat doen door een bedrijf met juiste kennis. Woningontruiming Regionaal heeft deze kennis en helpt u niet alleen met het ontruimen van hennepplantage. Ze kunnen u namelijk ook helpen met het ontruimen van u woning als deze is gebruikt voor een gestolen goederen opslag.

Kosten

De kosten van een huisontruiming van een kunnen variëren. Dit is afhankelijk van het aantal kamers dat in het appartement zitten. Bovendien worden de kosten voor vloerverwijdering apart gerekend. Bovendien wordt in de meeste gevallen de schade niet vergoed door de verzekering. Alle kosten zijn dus voor u zelf.

Voorkomen

Het beste is natuurlijk als u illegale activiteiten in uw pand kunt voorkomen. Ten eerste moet je duidelijke en geldige identiteitspapieren van een huurder kunnen zien. Een onduidelijk kopietje is niet genoeg. Huur dat alleen via contant wordt betaald en niet via een bankrekening is ook een signaal van een onbetrouwbare huurder. Bovendien moet je de huurder ontmoeten in een officieel bureau en niet in de kroeg.