Prijzen rieten daken

Een rieten dak wordt steeds populairder onder de mensen, maar vaak vragen mensen zich ook gelijk af wat de prijs zal zijn. De eerste rieten daken zag je vooral bij de armere mensen, omdat dit goedkoper was dan dakpannen. Tegenwoordig is een rieten dak duurder dan dakpannen, omdat het jouw huis een mooiere uitstraling geeft. Wat veel mensen zich dan ook afvragen is: Wat is de prijs van een rieten dak. Dit artikel zal u daar meer informatie over geven.

Ten eerste is er geen vaste prijs voor een rietendak, de prijs hangt namelijk af van een aantal factoren. Factoren als de oppervlakte van het dak, de moeilijkheidsgraad, de geografische ligging en nog een aantal factoren. Een rietdekker kan u dus niet zomaar in één keer even gaan vertellen wat de kosten zijn. Er kan natuurlijk wel een inschatting gedaan worden en ook is er onderzoek gedaan naar de gemiddelde prijzen. Dit kwam uit op ongeveer 91 euro per vierkante meter riet exclusief btw. Deze prijs geldt wel voor een relatief simpel dak met 1 dakkapel en 1 schoorsteen. Ook hier zie je weer gelijk dat de prijs te maken heeft met de moeilijkheidsgraad en dus met bepaalde factoren.

Het btw-tarief die normaal gesproken gehanteerd wordt voor rieten daken dat is 21 procent, dit geldt zowel voor nieuw werk, voor het her bedekken van panden en ook voor reparaties en onderhoud. Een uitzondering hierop dat zijn de tijdelijke tarieven voor werkzaamheden die gericht zijn op de isolatie en op renovatie. Als u dus van plan bent een geheel nieuw rieten dak te nemen kan u altijd een rietdekkersbedrijf vragen naar de verwachte kosten, hij kan gaan bepalen wat de moeilijkheidsgraad is, wat de kosten per arbeidsuur zijn, wat de kosten per vierkante meter zijn en daarnaast kan hij ook nog eens alle andere factoren gaan bekijken. Onthoudt dat u niet altijd gelijk hoeft te beslissen en het vragen van advies aan meerdere bedrijven is ook altijd goed.