Tips om uw dakgoot te reinigen

Zeg eens eerlijk. Heeft u er weleens aan gedacht om uw dakgoot schoon te maken? Veel mensen doen dit namelijk niet met vaak vervelende problemen zoals schade en lekkages als gevolg. Het grondig schoonmaken van een dakgoot is een belangrijk onderdeel van onderhoud aan uw woning. Natuurlijk kunt u hiervoor een bedrijf inhuren, maar u kunt het ook zelf doen. Wilt u weten hoe? Wij leggen het u graag uit.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Misschien cliché, maar dat maakt het niet minder waar. Begin daarom met het verzamelen van de juiste producten. Het volgende heeft u in elk geval nodig:
· Een ladder
· Een schep om de viezigheid mee weg te scheppen
· Een bezem of een stoffer
· Een lege emmer
· Een emmer met water

Veiligheid boven alles
Een dakgoot bevindt zich op het dak en kan door serieuze verwondingen opleveren als u naar beneden valt. Het is dan ook erg belangrijk dat u voor een veilige werkomgeving zorgt. Staat u op een trap? Zorg dan voor een stevige ondergrond en voorkom dat uw ladder weg kan glippen.

Plaats bladvangers en bolroosters
Bladvangers en bolroosters zorgen ervoor dat bladeren en ander vuil niet in uw dakgoot kan komen. Hierdoor voorkomt u dat de afvoer verstopt raakt en bladeren zich ophopen. U voorkomt hier een hoop ellende mee.

Neem de tijd
Misschien wel de belangrijkste. Grondig schoonmaken van uw dakgoten is belangrijk en vergt veel tijd. Zorg ervoor dat u niets afraffelt. Begin aan deze klus op een moment dat het u uitkomt en dat u veel tijd over heeft.
Middels bovenstaande adviezen zou het geen probleem moeten zijn om uw dakgoot te reinigen. Wij wensen u veel succes met de grote schoonmaak.
Bron: Dakgoten.com