Verhuistips

Verhuizen is een hele klus. Verhuisfirma Dirk Vervaet geeft u 10 handige tips om het u wat makkelijker te maken!

Tip 1 – Informeer

Als u weet dat u gaat verhuizen, moet er veel gebeuren. Zo moet u afspraken maken met een verhuisbedrijf, de huur opzeggen, een verhuismelding doorgeven aan uw energieleverancier, ga zo maar door. Bedenk dus goed wat er allemaal moet gebeuren als u gaat verhuizen.

Tip 2 – Begin op tijd

Begin ruim op tijd met het inpakken van dozen en het wegdoen van onnodige spullen. Als u dit ruim op tijd doet, scheelt u dit waarschijnlijk veel stress bij uw verhuizing.

Tip 3 – Pak georganiseerd in

Als u probeert zo georganiseerd mogelijk uw dozen in te pakken, scheelt dit een hoop bij het uitpakken hiervan. Onze tip is om alle dozen per kamer in te pakken en de dozen te nummeren per kamer. Dit scheelt een hoop zoekwerk tijdens de verhuizing.

Tip 4 – Checklist

Maak een checklist of zoek een geschikte checklist op. Deze kunt u op het internet vinden. Met een checklist heeft u een beter overzicht over wat er gedaan is en wat er nog gedaan moet worden.

Tip 5 – Handbagage

Het is verstandig om een tas met handbagage bij u te houden. Doe hier de dingen die u tijdens de verhuizing nodig heeft in. Ook in het verstandig om hier belangrijke papieren en sleutels in te doen zodat u die niet kwijt raakt.

Tip 6 – Dozen vullen

Is een verhuisdoos niet helemaal vol met spullen die verhuisd moeten worden? Vul de doos dan verder met vulmateriaal als piepschuim. Dit houdt alles in de doos op zijn plaats en voorkomt dat de spullen er in verplaatsen.

Tip 7 – meubels meten

Meet de maten van uw meubels op. Hiermee kunt u voorkomen dat de meubels niet door de deur passen bij de verhuizing. Als de meubels te groot zijn voor de deur of voor het raam kunt u de meubels uit elkaar halen of kunt u een andere oplossing verzinnen zodat dit wel lukt.

Tip 8 – Elektronisch apparatuur

Heeft u computers of bijvoorbeeld radio’s die mee moeten verhuizen? Wij raden het aan om deze apparatuur in de originele verpakking te verhuizen. Heeft u deze niet meer, dan kunt u het in een doos doen met beschermende vulling.

Tip 9 – Seizoen

Het is ook verstandig om te bedenken wanneer u uw verhuizing wilt doen. In de zomer kan het voorkomen dat het te warm is om te verhuizen, maar in de winter kan er sneeuw liggen. Dit is niet bepaald handig met verhuizen. Bedenk dus goed na wat voor u het meest praktisch is.

Tip 10 – Controleer

Bent u op het punt gekomen dat u denkt alles goed te hebben voor bereid? Controleer dan goed of u ook echt alles heeft gedaan en of er niet nog dingen missen. Mist er niks meer? Dan bent u klaar voor een succesvolle verhuizing!