Vriescel

Als u op zoek bent naar een manier om uw levensmiddelen te conserveren voor uw klanten of wellicht uw personeel, dan is een vriescel geen overbodige luxe. Zeker in de horeca kan een dergelijke vriescel zelfs een competitief voordeel opleveren ten opzichte van de concurrentie. De meeste concurrenten zullen een vriescel bezitten, maar deze zijn vaak niet zuinig in de energie en gaan niet altijd even efficiënt met de ruimte om. Daarom is het goed om u uitgebreid te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot vriescellen.

Vriescel op maat laten maken

Als u als relatief kleine ondernemer in de horeca, een vriescel aanschaft, dan kiest u vaak voor een vriescel die sowieso past binnen de daarvoor bestemde ruimte. Het kan echter aantrekkelijk zijn om eerst een specialist te laten komen die verstand heeft van de mogelijkheden met betrekking tot een vriescel. Zeker als u ook nog een koelcel op maat nodig heeft dan kan deze specialist u gegarandeerd verder helpen. Denk bijvoorbeeld aan twee cellen waarbij de ene een koelcel is en de andere een vriescel. Hierbij kan het aantrekkelijk zijn om de beschikbare ruimte te delen. Dit kan bijvoorbeeld door de wand te gebruiken voor de vriescel én de koelcel. Op die manier weet u zeker dat er geen centimeter onbenut blijft in uw pand.

De professional aan het werk

Als u dan toch om de tafel gaat met een specialist, dan is het aantrekkelijk om ook eens te kijken naar de mogelijkheden met betrekking tot de energie. Staat uw koel- of vriescel in een ruimte waar het doorgaans vrij koel is? Dan kunt u wellicht beter een merk nemen dat zich aanpast aan de temperatuur van de buitenomgeving. Staat de koelcel op een plek waar het heel warm kan worden, dan is het wellicht goed om wat extra ruimte beschikbaar  te houden voor de blower van de koelcel. Dit scheelt energie en is uiteindelijk dan ook voordeliger.