Wat is een vloercoating?

Een vloercoating is een dunne laag kunststof die op een bestaande vloer wordt aangebracht. Deze laag zorgt voor een naadloos effect en een langere duurzaamheid van de vloer. In feite wordt er een praktisch onbeschadigbare laag aangebracht die veel gemakkelijker schoon te houden is dan de originele vloer. Omdat een vloercoating beschikbaar is in een plethora aan kleuren en patronen, is er voor iedere stijl een passende gietvloer. Voorheen werden vloercoatings voornamelijk toegepast in de industriële sectoren. Dit komt omdat ze zo ongelooflijk veel te verduren kunnen krijgen. Maar de laatste jaren is de vloercoating voor in huiselijke sferen stevig in opmars.

Een vloer zonder naden

Omdat een vloercoating, voordat het uithardt, vloeibaar is kan deze in principe over de bestaande vloer gegoten worden. Dit zorgt voor een volledig naadloze ondergrond die veel beter bestand is tegen opgehoopt vuil. Met name mensen met allergieën, voor bijvoorbeeld stof of kattenharen, hebben hier erg veel profijt van. Het schoonmaakgemak is ongekend bevredigend. Ook is een vloercoating antistatisch, wat het effect nog een keer versterkt. Een ideale oplossing om uw huis hypoallergeen te maken!

Geschikt voor alle ondergronden

Ook op een houten vloer kan zonder problemen een vloercoating aangebracht worden. Het beschermt uw vloer veel beter dan welke soort lak dan ook. Omdat het overal kan worden aangebracht hoeft u verder geen aanpassingen te doen om in aanmerking te komen voor een vloercoating. U hoeft slechts te bepalen hoe u graag wilt dat uw vloer eruit komt te zien! De rest wordt gedaan door coatingexperts. En door de razendsnelle droogtijd kunt u binnen enkele dagen alweer op uw gloednieuwe vloer lopen!