Link

Als je in verwachting bent, wil je niets liever dan je kindje van alles het beste geven. Dit begint bij de babykamer. Heb je van het inrichten van kamers geen kaas gegeten? Dan helpen we je met dit artikel graag een eindje op weg.

Praktisch versus prettig

Voor het inrichten van een babykamer heb je kort gezegd twee soorten spullen nodig: praktische en prettige artikelen. Onder de eerste categorie vallen de basisspullen: een bedje, een commode, een kledingkast en eventueel een luie stoel voor nachtelijke voedingen. Ook een box is voor een baby uiteraard een must. Veel kinderkamers kun je als pakket kopen, zodat alle meubels mooi bij elkaar passen. Onder de categorie prettig valt de aankleding van het kamertje. Denk bijvoorbeeld aan wanddecoraties, maar ook knuffeltjes, vloerkleden en dekens.

Een veilig bedje

Het centrale punt van de babykamer is natuurlijk de wieg. Bij het aanschaffen van dit meubel is vooral de veiligheid en praktisch gebruik van belang. Let erop dat de wieg stevig staat en goed ventileert. Bedenk je ook welke soort wieg je wilt. Ga je bijvoorbeeld voor een simpele staande variant of voor een schommel- of hangwieg? Bedenk je ook of je je kindje de eerste tijd bij jou op de kamer wilt laten slapen. Mocht dit het geval zijn, dan zijn wieltjes onder de wieg makkelijk.

Een handige commode

Een tweede veelgebruikt meubel is natuurlijk de commode. Hierbij is vooral de hoogte van de kast belangrijk. Hou hierbij in gedachten hoelang jij en je partner zijn. Je zult namelijk regelmatig over de commode heen gebogen staan en dan is het wel zo prettig als deze de juiste hoogte heeft! Het is tevens fijn als de commode ruimtelijk is en je vieze luiers tijdens het verschonen niet op de grond of op een plank hoeft te leggen. Verder van belang: voldoende opbergruimte voor nieuwe luiers, poetsdoekjes en talkpoeder!

De ideale box

Het kiezen van de ideale babybox kan nog best lastig zijn. Er zijn immers allerlei soorten, maten, kleuren en varianten voor verschillende leeftijden verkrijgbaar. Niet gek dus dat je niet weet waar je moet beginnen! Een handige manier om erachter te komen wat mogelijk is en wat je prioriteiten zijn, is door de Babybox Test te doen. Hier beantwoord je 8 vragen die je over je voorkeuren aan het denken zetten en weet je binnen 2 minuten welke box het beste bij je past.

Levenverrijkende extra’s

Nu je de basis van de babykamer kent, is het tijd voor detailwerk. Er zijn namelijk allerlei producten die je het leven op de babykamer net iets prettiger maken! Denk bijvoorbeeld aan een geurvrije luieremmer. Deze zorgt ervoor dat vieze luiers direct in luchtdicht plastic worden verpakt, waarmee je nare geurtjes voorkomt. Heb je overbezorgde neigingen, schaf dan een bewegingsmonitor aan zodat je gewaarschuwd wordt als je kindje tijdens het slapen niet genoeg beweegt. Tot slot onmisbaar: de nodige mandjes om de spullen in de kledingkast en de commode mooi gescheiden op te bergen.

Een persoonlijke aankleding

Een babykamer moet liefde en warmte uitstralen en dit bereik je door een persoonlijke noot aan de ruimte toe te voegen. Dit kun je doen door samen met je partner knuffeltjes en dekens uit te zoeken, maar natuurlijk ook door bijvoorbeeld zelf een mobiel te maken of een sprei te haken. Andere leuke toevoegingen zijn oude knuffels van de ouders zelf of echo- en familiefoto’s. Zorg er bij het aankleden van het kinderkamertje wel voor dat het niet te vol wordt. Dat is niet praktisch en bovendien moeilijker schoon te houden.