Tips voor u om de perfecte deur naar uw woonkamer te kiezen!

Ze zeggen dat de eerste indruk is wat het krijgt. Als dit echt waar is, als we een huis of een kamer binnengaan, zijn de deuren het eerste wat we zien. Daarom moeten we bij het inrichten van een huis ook op hen letten, omdat ze helpen om een stijl voor de plek in te drukken.

Er zijn verschillende maten, stijlen en binnendeur modellen. En natuurlijk is er een ideaaltype voor uw woonkamer. Voordat u nadenkt over esthetiek, kleur en materiaal, is het noodzakelijk om eerst te analyseren wat u wilt met de binnendeur van uw huis; integreer omgevingen, isoleer ze of halverwege.

Deze eerste beslissing zal u helpen beslissen of u bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een glazen schuifdeur, een kamerhoge deuren, een houten deur of een dubbele vleugeldeur, omdat ze elk een andere functie hebben. Om u te helpen bij uw keuze, hebben we enkele tips voorbereid:

 

Houten deur

Houten deur staat synoniem voor verfijning. Hoewel er talloze verschillende stijlen, ontwerpen, snitten en kleuren zijn, wint het hout aan elegantie.

Als de deur extern is, zijn massief houten deurmodellen raadzaam omdat ze zwaarder zijn, meer veiligheid bieden en ook beter bestand zijn tegen de klimaatverandering. Een ander voordeel is de akoestische isolatie, waardoor het geluid van de straat of zelfs van de buren buiten blijft.

De kamerhoge deuren zijn op hun beurt ideaal voor een verblijf in de residentie. Ze zijn ook lichter dan de massief houten deur, waardoor ze het interieur van het huis niet overbelasten.

 

Glazen deur

Met zijn populariteit in opkomst wordt de glazen deur steeds meer gezien in huizen, en terecht is de glazen deur neutraal, zodat hij gemakkelijk in elke vorm van decoratie kan worden ingepast.

Bovendien laat het de doorgang van het zonlicht toe, waardoor het huis meer verlicht wordt. In de woonkamer heeft de glazen deur een andere capaciteit gekregen dan alleen het scheiden van de ruimtes; de thermische akoestische functie.

Er zijn verschillende soorten glazen deuren, maar de meest geschikte voor de woonkamer is de schuifdeur, want naast het feit dat deze weinig ruimte in beslag neemt, is deze verantwoordelijk voor het meer geïntegreerd achterlaten van de omgeving.

 

Dubbele deur

Als u op zoek bent naar een middenweg tussen de glazen deur die minder privé is vanwege de transparantie en de houten deur die de omgeving volledig isoleert, kan de dubbele deur de oplossing voor u zijn.

Met dit type deur kunt u kiezen of u de omgeving volledig geïntegreerd, halfweg of volledig geïsoleerd wilt hebben, omdat deze halfopen kan worden gehouden.

Beide deuren isoleren de omgeving van geluid, wat voor beide een extra punt is. Beide zorgen ook voor het gevoel van vergroting van de omgeving, maar de dubbele glazen deur zorgt voor een beter zicht op de omgeving, zelfs in gesloten toestand.