Wil je een laminaatvloer kopen? Dit moet je weten

Je hebt de keuze gemaakt om een laminaatvloer aan te schaffen. Deze vloer is er voor ieder budget, makkelijk onderhoudbaar en helemaal naar wens te maken. Nu is het tijd om een laminaatvloer te kiezen. Met deze informatie maak je de beste keuze.

Kliklaminaat
Er zijn verschillende methoden om laminaat te leggen. De meest populaire mogelijkheid is het kiezen voor kliklaminaat, waarbij je de planken zonder lijm in elkaar kunt klikken. Het is voor behendige doe-het-zelvers eenvoudig zelf te doen en beschadigde planken kunnen makkelijk vervangen worden.

Drager en toplaag
Laminaat bestaat uit vier lagen: een onderlaag, drager, een bedrukte laag papier en de toplaag. Deze toplaag is van kunststof gemaakt, maar met het design dat je kiest wordt deze zo realistisch mogelijk ontworpen. Soms moet je voor de drager kiezen tussen MDF en HDF. De laatste is van hogere kwaliteit, omdat de laag dan bestaat uit houtsnippers die op hogere dichtheid zijn samengeperst.

Kwaliteit
Laminaatvloeren zijn er in verschillende kwaliteitshoogten. Deze verschillen ook in prijs. Welke kwaliteit past bij de ruimte, hangt af van de mate van gebruik van de vloer. Als dit hoog is, zoals in de woonkamer, dan heb je een vloer van hogere kwaliteit nodig dan voor een laminaatvloer in bijvoorbeeld de slaapkamer.

Design kiezen
Je kunt uit meerdere soorten designs kiezen voor de toplaag. Vaak wordt hier gekozen voor hout of steen, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld een fantasiedesign gaan. Deze kunststoffen replicatie is bijna niet te onderscheiden van het echte materiaal. Als je gekozen hebt welk design je in de ruimte wil leggen, moet je beslissen welke kleur deze zal gaan krijgen en of dit licht of donker wordt. Je kunt het design dus geheel naar wens kiezen, waardoor je kamer precies die uitstraling krijgt die je voor ogen hebt.

Bron: https://www.cavallo-floors.nl