Hoe kies je een loodgieter

Een loodgieter kiezen is gemakkelijk, toch? Fout! Voor je de eerste beste persoon waarvan je het nummer kan vinden opbelt, weet dat je enkele potentieel dure herstellingen aan je huis gaat doen en dat het mogelijk is dat als je daar bent, ze je meer geld zouden kunnen vragen dan wat het werk echt kost, meer schade kan creëren of nog erger, door je dingen gaan en zelfs van je stelen!

Je wil iemand die goed werk zal leveren, voor een goede prijs, op een redelijke termijn en als ze zeggen dat ze het doen, doen ze het ook – met andere woorden, een ‘Professional’. De gemakkelijkste manier om referenties te krijgen is om met klanten uit het verleden te praten en/of garanties van de loodgieter te krijgen. Er is misschien een lokale of nationale associatie die bewijs van hun vaardigheden vraagt en hen aansprakelijk stelt als er iets verkeerd loopt, kijk dus eerst of je geselecteerde loodgieter lid of geregistreerd is.

Hoe vind je dan echt een goede loodgieter? Op verschillende manieren. Vraag je vrienden en familie zodat je weet wie zij gebruikt hebben en wat ze van het resultaat vonden. Zoek op het internet naar loodgieters. Selecteer advertenties die je een indicatie geven over de vaardigheden van de loodgieters en hun betrouwbaarheid. Verwacht niet dat ze voor een appel en een ei fantastisch werk zullen leveren – je krijgt waarvoor je betaalt.

Voor je je telefoon neemt moet je weten wat er gedaan moet worden en hoeveel geld je hebt om dat te bereiken. Hoe meer details je kan geven over het probleem of het werk dat geleverd moet worden, hoe beter ze jouw noden zullen begrijpen voor ze ter plaatste komen. Als je grote verbouwingen plant, kan het helpen om alles dat je hebt, alles dat je wil hebben en die speciale extra’s die je enkel wil als ze in je budget passen op te schrijven.

Begin dan te bellen. Afhankelijk van de grootte van het werk en hoe dringend het is, zal de loodgieter misschien eerst naar jou thuiskomen zodat hij je een offerte kan geven en je vertellen wanneer hij het werk kan doen, of hij kan gewoon komen en het onmiddellijk maken. Als het een noodgeval is, zoals een gebarsten pijp waardoor je badkamer onderloopt, vraag dan aan je loodgieter of je iets kan doen om de schade te beperken voor hij langskomt.

Voor een loodgieter in Leidsche-Rijn, neem contact met ons op!