In uw woning blijven maar toch de overwaarde benutten? Zo doet u dat!

U heeft een koophuis. Daar zit waarschijnlijk overwaarde op als u dat nu zou verkopen, maar u wilt helemaal niet verhuizen… Toch kunt u de overwaarde van uw woning benutten en bijvoorbeeld schenken als uw (klein)kinderen. In dit artikel leest u hoe! 

Hoe kunt u dit regelen?

U kunt uw huis verkopen en het terughuren via Levius. Hier zijn verschillende stappen voor nodig. U kunt pas naar de volgende stap gaan, als de eerdere succesvol is voltooid. De eerste stap hierin is de selectiebeoordeling. Dan wordt er gekeken of er wel overwaarde op uw woning zit en worden er andere eisen getest. De volgende stap is een persoonlijk intakegesprek, waarbij er wordt gecontroleerd of het verkopen en terughuren van uw huis wel echt iets voor u is. Hierbij houdt Levius dus rekening met uw wensen en het proces van Levius wordt transparant uitgelegd. Daarna vindt de taxatie door Troostwijk, een onafhankelijke partij, plaats. De kosten hiervan zijn over het algemeen voor Levius, mits u doorgaat met het proces. Vervolgens ontvangt u een aanbod dat gebaseerd is op de taxatie. In dit aanbod wordt de markthuur ook meegenomen en omvat tevens een concept van het huurcontract. De allerlaatste fase betreft de overdracht, waarin het koopcontract en de huurovereenkomst worden gepresenteerd en getekend. Hiermee koopt u uw hypotheek vrij en stort de notaris het verschuldigde bedrag in één maal op uw bankrekening. 

Wat zijn de verdere voordelen?

  • Overwaarde komt vrij
    De overwaarde komt vrij. Bijna een vijfde (18%) van de mensen schenkt de overwaarde aan erfgenamen volgens Anbo. Levius kunt u hier ook mee helpen.
  • Overig vermogen komt vrij
    Ook het overige afbetaalde deel van uw hypotheek komt vrij.
  • Vrijheid
    Het huren van een huis brengt meer kosten met zich mee als u het vergelijkt met een hypotheek die u afbetaalt. Aan de andere kant biedt huren ook vrijheden: u kunt er blijven wonen of verhuizen wanneer u wilt. Hiermee dient u wel rekening te houden met een opzegtermijn. Daarnaast is Levius na de overdracht verantwoordelijk voor het onderhoud aan uw woning.

 

U kunt contact opnemen met Levius voor meer informatie over het verkopen en terughuren van uw woning.