Je Huis Beveiligen

De gedachte dat je huis kwetsbaar kan zijn en er ingebroken kan worden is beangstigend, of je huis nu veel waardevolle spullen heeft of niet. Zelfs een laptop kan onbetaalbaar zijn om te verliezen, zeker als het alle familiefoto’s bevat! Als je al een inbraak hebt meegemaakt weet je dat het een lang psychologisch litteken is. Je huis beveiligen biedt je meer gemoedsrust.

 

Hier zijn enkele huisbeveiligingsstappen:

 

Bekijk je huis. Loop rond in je tuin overdag en ’s nachts. Bekijk of elke ingang gezien kan worden van op straat, en of er iets in het landschap is dat een dief kan verbergen. Identificeer plaatsen waar het te donker is en voeg eventueel bewegingsdetectoren met lichten toe. Denk over welke dingen zichtbaar zijn van buitenaf waardoor een dief je huis zou willen binnenkomen, zoals bijvoorbeeld dure meubels of de aanwezigheid van dure elektronica. Aan de andere kant kan een hond of tekenen van een hond hebben het tegenovergestelde effect geven.

 

Gebruik een alarmslot. Zelfs als je geen volledig beveiligingssysteem kan of wil kopen kan een alarmslot altijd helpen. Ze zullen inbrekers een heel hoog geluid laten horen en zij zullen bijgevolg wegrennen. Het laatste wat een inbreker wil, is aandacht trekken naar zichzelf en wat ze aan het doen zijn.

 

Bekijk de raamveiligheid. Je ramen moeten kwaliteitssloten hebben. Zorg ervoor dat ze gesloten zijn als je niet thuis bent en ’s nachts. Er bestaan ook een aantal veiligheidsglazen, zoals dubbele beglazing. Je kan glasbraaksensoren installeren als je al een huisbeveiligingssysteem hebt.

 

Beveilig ingangen. Dat betekent dat je een huisalarmsysteem op je deuren en ramen plaatst. Het betekent ook dat je kwaliteitsvolle nachtsloten gebruikt op je deuren. Nachtsloten zijn niet feilloos, maar het duurt veel langer voor een inbreker om binnen te geraken, wat betekent dat ze daar veel langer moeten staan en het risico lopen om gezien te worden.

 

Laat iemand je eigendom in de gaten houden. Dat kan een behulpzame buur zijn, of een beveiligingscamerasysteem waarmee je via een app op je smartphone kan kijken.

 

Neem vandaag al enkele van deze stappen en bescherm jezelf en je huis! Voor meer advies, contacteer ons – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag