Verhuizen? Ook dat regel je online

De tijd dat je verhuisbedrijven over de vloer kreeg om offertes op te maken is definitief voorbij. Ook je verhuizing is online te boeken. Vergelijk het maar met het boeken van een vakantie. Daarvoor ga je natuurlijk ook niet meer langs een reisbureau. De verhuiswereld verandert in rap tempo richting een online omgeving. Verhuisbedrijven weten steeds beter maatwerk te leveren door slimme internettoepassingen.

De verhuisbranche klimt uit een dal en floreert inmiddels weer. Gelukkig lijkt de crisis de nodige innovaties met zich mee gebracht te hebben. Een van de meest innovatieve verhuisconcepten is Emoov. Een online boekingsplatform voor verhuizingen. Een verhuizing boek je online!

Online boeken

Een offerte kan pas gemaakt worden als de inboedel duidelijk is. Maar naast de inboedel zijn er randzaken als afstand, trap/lift en dag dat je verhuist van belang. Maar dit is allemaal online in te geven. Zo kun je zelf laten weten welke spelers je hebt, hoe groot het huis is en of jouw woning over trap of lift beschikt. Emoov speelt hier handig op in. Je gaat hier letterlijk je inboedel opgeven en laten weten wat voor type woning je hebt en naar welk type woning je verhuist. Daarna selecteer je de dag dat je wilt verhuizen en je boekt de verhuizing direct in. Handig dus.

Wist je trouwens dat verhuizen op vrijdag en zaterdag duurder is? Met Emoov.nl zie je dat direct.

Online vergelijken

Waar je bij Emoov een verhuizing boekt bij een verhuisbedrijf kan je natuurlijk ook verhuisbedrijven vergelijken. En ook dit gebeurt online. Zo kan je automatisch offertes opvragen van talloze verhuisbedrijven via online vergelijker. Kijk bijvoorbeeld eens naar vergelijkverhuizers.nl.

Of verhuisbedrijven hier overigens blij mee moeten zijn is zeer de vraag. Deze vergelijkers zullen een fee vragen. Verhuizers betalen dus een fee om vervolgens makkelijk naast concurrentie te staan. Maar tegelijkertijd creëert dit de transparantie waar de consument op zit te wachten.

Een verhuizing begint anno 2017 dus ook online.